fbpx

Medici: “Keten coronabesmettingen moet doorbroken worden”

GFC NIEUWS- De bedoeling van het aanhouden van social distancing en het zoveel mogelijk thuis blijven om zo min mogelijk interacties te hebben tussen personen is om de keten van coronabesmettingen in Suriname te doorbreken.
Medici blijven hameren op de inachtneming van de voorzorgsmaatregelen, omdat onze gezondheidssector een massale uitbraak niet aankan.
Om de bewustwording over de gevaren van het virus en de impact op de zorgsector te benadrukken, heeft het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg een bewustwordingsfilmpje gemaakt.
Ten tijde van de opname bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica werd de tweede Covid-dode gemeld. Die patiënt werd verpleegd op de Intensive Care Unit van desbetreffend ziekenhuis. Het aantal besmette gevallen was 122 met 11 actieve cases.
Intussen hebben nog 11 personen het leven gelaten en staat de teller van het aantal Covid-doden op 13. Het aantal actieve gevallen is 271. Sinds 13 maart 2020 zijn 501 personen positief getest. 217 zijn genezen en 4 patiënten bevinden zich nog op de ICU.
Bekijk het filmpje hier.

BEKIJK OOK
Bewoners Davisbuiten slaken noodkreet