fbpx

“Medici, help ons om Kimanie te helpen”

GFC NIEUWS- “Mensen uit de medische wereld, help ons om hulp te vinden voor deze jongen”, luidt de noodkreet van Louis Vismale, programmamaker en directeur van stichting 1 voor 12.

De stichting werd onlangs benaderd door de familie van de 15-jarige Kimanie Finisie wiens been er erg aan toe is. De tiener heeft dringend hulp nodig.

Tijdens een potje voetbal zo’n acht jaar geleden, gleed hij uit met het voor hem noodlottig gevolg; zijn been brak. Operaties hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Integendeel groeit het been van Kimanie verkeerd. Ook de tocht naar het diepe binnenland om de alternatieve geneeswijzen uit te proberen, mocht niet baten. De familie is ten einde raad en kan het niet langer aan om Kimanie zo te zien lijden.

Nieroy Finisie, de broer van Kimanie, die namens de familie 1 voor 12 te woord stond, wil dat er nu uiteindelijk een besluit wordt genomen. “Als mijn broertje hier uitbehandeld is, wil ik dat hij verwezen wordt naar Cuba of Columbia waar de experts aldaar kunnen nagaan hoe het been van Kimanie gered kan worden. Er moet nu gehandeld worden. Daarom hoop ik dat wij toestemming krijgen om hem naar het buitenland te brengen.”

“Ik wil gewoon lopen als alle anderen; ik wil gewoon goed lopen”, zegt Kimanie verdrietig. Het voortbewegen is steeds een pijnlijke ervaring, vooral tijdens regenweer of op een koude avond. Naarmate Kimanie ouder wordt, neemt de druk op zijn been die krom groeit toe. Dit zorgt op momenten voor enorme pijnscheuten in het onderbeen.

Kimanie, zesde klasser van de St. Ferdinandschool in Para, probeert desondanks zijn best te doen. Maar ook naar school gaan, gaat gepaard met veel ongemak. Voorheen werd hij door de schoolbus afgezet. Momenteel gaat hij naar school op de fiets. Echter, de fiets van Kimanie was toe aan dringende vervanging en dat ontging het oog van de directeur van stichting 1 voor 12 ook niet. Om de mobiliteit van Kimanie enigszins te optimaliseren, kocht de stichting alvast een splinternieuwe fiets voor hem.

Daarnaast roept Vismale een ieder op, vooral medici, die het daarheen kunnen leiden, dat het been van Kimanie aan een nadere diagnose wordt onderworpen en een concreet stappenplan kan worden uitgewerkt voor verdere behandeling alhier of in het buitenland, welke uiteindelijk moet resulteren in herstel van zijn been.

Overige berichten