fbpx
Mediadirecteuren ingenomen met ontmoeting president

GFC NIEUWS- Mediadirecteuren verenigd in de Vereniging Radio- & Televisiebedrijven Suriname (VRTS) hebben positief gereageerd op de ontmoeting die zij hebben gehad met president Chandrikapersad Santokhi.

Op uitnodiging van het staatshoofd is er in de Congreshal een informeel samenzijn geweest. President Santokhi heeft zijn gehoor onder meer de huidige situatie vooral met betrekking tot Covid-19 voorgehouden en de inspanningen van de regering om tot normalisatie over te gaan.

Het staatshoofd heeft ook het te voeren beleid van zijn regering gepresenteerd aan de VRTS, terwijl verenigingsvoorzitter Anwar Lall Mohamed van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om enkele punten onder de aandacht van de president te brengen.

Lall Mohamed zegt dat regering mag rekenen op de medewerking van de VRTS en de volledige ondersteuning op onder meer het gebied van communicatie. In deze samenwerking is er uiteraard een aantal zaken waarop de VRTS zal letten, te weten: good governance, fair play en transparantie. Hij zegt dat de president deze drie aspecten ook al eerder heeft benadrukt. Lall Mohamed meent dat de leden van de VRTS met hun nieuwsdiensten, actualiteitenprogramma’s en reporters die elke dag in het veld zijn, de polsslag van de samenleving als geen ander beter kunnen aanvoelen.

Werner Duttenhofer jr., directeur van Radio 10, stelde het op prijs dat president Santokhi hun up-to-date heeft geïnformeerd over de huidige situatie. Kenneth Rambali van TBN zegt dat het nodig was dat de media-eigenaren werden uitgenodigd en aangehoord. “Welke regering ook aanzit, die moet met de gemeenschap communiceren”, aldus Rambali, die spreekt van een prima initiatief.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…