fbpx
Media toch aanwezig bij beëdiging nieuwe dc’s

GFC NIEUWS- Mediabedrijven zijn alsnog door de Communicatiedienst Suriname (CDS) uitgenodigd om de beëdiging van de 18 nieuwe districtscommissarissen (dc’s) bij te wonen.

In eerste instantie was de media niet uitgenodigd voor de plechtigheid die eerst zou plaatsvinden in het Presidentieel Paleis. De media zou voorzien worden van beeldmateriaal en zou de beëdiging live worden uitgezonden, vanwege Covid-19.

Echter werd hiertegen door diverse mediabedrijven geprotesteerd en werd besloten om de beëdiging te verplaatsen naar de Congreshal.

CDS zegt het volgende hierover:

Respect naar mediapartners

In deze tijd waarbij wij geconfronteerd worden met de uitdagingen die Covid 19 met zich meebrengt is het zaak constant balans te vinden. Voortgang van dagelijkse processen en onderwerping aan aangepaste Covid-19-regelgeving brengt maar al te vaak een spanningsveld. Dit spanningsveld heeft voor een misconceptie gezorgd bij sommige delen van de vrije pers.

De aanhef van alle communicatie stelt echter dat van onze kant uit de pers wordt gezien als een waardige partner. Het is dan ook in die sfeer dat de installatie van de districtscommissarissen is verplaats naar de Congreshal alwaar elk mediahuis en aan hen verwante entiteit welkom is. Als waarachtige partner geven wij ook aan dat het CDS een open deur beleid voert. Enig misnoegen en of commentaar mag voor een vlotte communicatie rechtstreeks naar ons toe via de geëigende kanalen. Dit om te voorkomen dat boodschappen naar de regering of diens communicatiedienst toe, via de pers, dus een langere weg worden geformuleerd.

Transparant en met inachtneming van zowel uw gezondheid als uw recht tot nieuws vergaren verblijven.

Uw partner in deze
Communicatiedienst Suriname

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…