fbpx

Media geïnformeerd over komst Ashanti koning

De Koning van de Ashanti, Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II zal op uitnodiging van de president van de Republiek Suriname de eregast zijn bij de activiteiten rond de viering van de herdenking van 42 jaar staatkundige onafhankelijkheid. In verband hiermee is tijdens een informatiesessie, in het perscentrum op dinsdag 20 november 2018, de media op de hoogte gesteld van de activiteiten rond dit historisch bezoek.

“Het is goed om met u van de pers toch weer wat afspraken te maken en u wat inzicht te geven hoe de komende dagen eruit zullen zien”, zegt Derrick Kammeron, Onderdirecteur Operationele diensten van het Nationaal Informatie Instituut aan de vertegenwoordigers van de media.

Zijne Majesteit Osei komt op donderdag 22 november 2018 aan in Suriname, op vrijdag 23 november wordt er een lijvig programma afgewerkt. De koning zal onder meer een gesprek hebben met president Desiré Bouterse over mogelijkheden voor samenwerking. “Alhoewel het staatsbestel van Ghana een republiek is, heeft de koning toch een invloedrijke positie binnen Ghana. Hij krijgt vaak van de Ghanese regering opdrachten en mandaten om met landen te praten over zaken die ook voor Ghana van belang zijn”, geeft Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Zaken aan.

OOK INTERESSANT
Studiegroep Aanpassing Kiesregeling beveelt gemengd systeem aan

Ook met de private sector heeft hij een meeting.

Op 24 november zal de koning het district Brokopondo bezoeken. Vervolgens zal koning Osei op zondag 25 november eregast zijn van het staatshoofd tijdens de viering van Srefidensi in het district Saramacca. Bij deze sessie is er ook informatie verschaft aan de media over de activiteiten rond de viering van de onafhankelijkheid. Los van de Srefidensi evenementen zullen er ook andere activiteiten worden uitgevoerd in verband met de komst van de Asantehene.(GFC)