“Media en Economische Ontwikkeling: bestuursmacht controleren door het geldspoor te volgen”

GFC NIEUWS- Woensdag organiseren de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) een openbare lezing en paneldiscussie met als titel: “Media en Economische Ontwikkeling”: Bestuursmacht controleren door het geldspoor te volgen”.

Deze lezing is de slotactiviteit van het trainingstraject die de VES had verzorgd aan journalisten en mediawerkers in de periode september – november in Paramaribo en Nickerie.

Het doel van de trainingen was om journalisten vertrouwd te maken met de basisbegrippen in de economie en statistiek, alsmede de toepassing in de Surinaamse economische praktijk.

Tijdens het trainingstraject “Basis-economie aan niet-economen” zijn diverse onderwerpen aan bod gekomen, die vervat zijn rondom een aantal thema’s, namelijk: nationale rekeningen, monetaire economie, overheidsfinancien, economie & bestuur, Internationale economie en compliance en groene economie.

De inleiders waren allen leden van de VES, namelijk: Winston Ramautarsing, Steven Debipersad, Swami Girdhari, Jim Bousaid, Wonnie Boedhoe en John Goedschalk.

De lezing op de slotactiviteit zal verzorgd worden door Sheila Sitalsing uit Nederland. Zij is afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ruime ervaring in de journalistiek in Suriname en Nederland.

Ze is verbonden als economische redacteur aan bekende en grote mediabedrijven in Nederland en is een topcolumnist voor o.a. de Volkskrant en het TV discussieprogramma Buitenhof.

Haar lezing zal toegespitst zijn op: een onafhankelijke beroepsuitoefening door journalisten, economische verslaggeving, verantwoording afleggen door beleidsmakers over hun financieel beleid en onderzoeksjournalistiek.

Na de lezing is er een paneldiscussie met de panelleden Carla Boeti.

us, voorzitter van de SVJ en Just Vriesde, programmamaker in Nickerie. De panelleden zullen een reflectie geven op de inleiding van Sheila, gerelateerd aan de nationale en lokale omstandigheden in Suriname. Hierna is er ruimte voor interactie tussen de inleider, panelleden en de aanwezigen.
De lezing wordt gehouden op Woensdag 20 November in de Banquethal van Hotel Torarica en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). De toegang is vrij, maar registratie vooraf is nodig. Registratie per email op [email protected]

Overige berichten