Medewerkers Ingrid Crèche roepen hulp DNA in

Met het indienen van een petitie hebben vijftien medewerkers van de Ingrid Crèche hulp van De Nationale Assemblée (DNA) ingeroepen om de sluiting van dit kinderdagverblijf op 15 september te stuiten. Dit is op 1 juni door het bestuur aan de medewerkers meegedeeld. Als rede hiertoe is opgegeven, dat het bedrijf in de rode cijfers zit.

Aangezien de personeelsleden er niet in zijn geslaagd om de leiding van het opvangtehuis zover te krijgen, hen de ruimte te geven een andere baan te zoeken, is aangeklopt bij het hoogste orgaan van staat voor hulp. “Eigenlijk willen wij helemaal niet dat de crèche sluit”, stellen de petitionarissen.

De petitie is door de griffier van de DNA, Ruth de Windt, in ontvangst genomen. Mevrouw de Windt heeft de personeelsleden van de crèche verzekerd, dat hun brief in handen komt van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons, meldt de voorlichtingsdienst van DNA.

De Ingrid Crèche heeft haar deuren op 3 november 2011 geopend en is een stichting van het ’s Lands Hospitaal en het Sint Vincentiusziekenhuis. Het kinderdagverblijf telt 98 kinderen.(GFC)