fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Medewerkers goudmijnbedrijf en contractors opgesloten door recherche Regio Oost

De recherche van Regio Oost heeft een zaak van gepleegde diefstallen en verduistering in onderzoek waarbij zeven medewerkers van een goudmijnbedrijf en een contractor zijn aangehouden en opgesloten. Het gaat in deze om een voorman, lassers, monteurs en supervisors van de twee bedrijven. De mijnwerkzaamheden vinden plaats in het Meriangebied te Marowijne.

De medewerkers worden ervan verdacht in vereniging diefstallen en of verduistering van gereedschappen te hebben gepleegd op het terrein van het goudwinningsbedrijf. De diefstallen konden worden gepleegd met gebruikmaking van zogenaamde pasjes van het bedrijf. Hierdoor kon men makkelijk op het bedrijfsterrein komen om de gereedschappen weg te maken.

De verdachte die de pasjes had ondertekend, verklaarde tijdens zijn verhoor, dat de pasjes die gebruikt waren om de goederen het bedrijfsterrein uit te smokkelen, ongeveer twee maanden geleden door hem waren getekend en afgegeven aan de verdachte S.A. van het contractorbedrijf.

OOK INTERESSANT
Aangehouden vrouw geeft toe echtgenoot te hebben gedood en gedumpt in beerput

Het gedeelte op de kaart waar de datum en de naam van de bestuurder opgeschreven moest worden die het terrein op en uit zou rijden had hij open laten staan. De vooraf onvolledig ingevulde ‘gate passes’ had hij in goed vertrouwen gegeven aan S.A.

Bij een onderzoek in de woning van de verdachte S.A. heeft de politie een metalen doos met lasdraden en een metalen gereedschapskist met onder andere ijzeren moeren, bouten en een power handle aangetroffen en in beslag genomen.(GFC)