Medewerkers Financiën ronden Change en Project Management training af

Medewerkers van het ministerie van Financiën hebben het Change Management programma (Leadership Management International) en de ‘Goal Directed Project Management’ training succesvol afgerond.

In november 2017 startte medewerkers van het ministerie van Financiën met dit 15 maanden durend dubbel trainingstraject. Met deze trainingen is er invulling gegeven aan de capaciteitsversterkingsbehoefte van het ministerie.

Bij het schrijven van projecten en de opstart hiervan zorgt het tekort aan lokale capabele krachten voor stagnatie voor het snel en succesvol afhandelen van projecten. Deze trainingen zijn aangeboden door het Japans Fonds van de Inter American Development Bank (IDB). De IDB draagt bij aan de ontwikkeling van Human Resources, waarbij de verruiming van vaardigheden de focus is. Mariko Russel, vertegenwoordiger van de IDB in Suriname, zegt dat medewerkers niet op grote projecten moeten wachten om de opgedane kennis in te zetten, maar reeds kunnen starten met kleinere projecten.

74 medewerkers hebben deze succesvol afgerond. Het doel van deze training is om het gedrag en de leiderschap skills van de medewerkers positief te beïnvloeden, waardoor zij zich beter op hun doelen en productie kunnen richten. Door zelfreflectie en bewuster te zijn van hun gedrag ten opzichte van collega’s en sociale contacten, kunnen cursisten naar eigen zeggen, nu beter communiceren. Communicatie was tijdens dit traject een belangrijk onderdeel.

Tijdens de ‘Goal Directed Project Management’ training is praktische kennis overgebracht voor het opstellen van: een projectmandaat, mijlpalen, voortgangsrapportages en verantwoordelijkheidsverdelingen.

De cursisten hebben tijdens deze training ook geleerd om gebruik te maken van het Goal Directed Project Management software systeem. Het traject van de Project Management en Change Management trainingen stopt niet bij deze certificaatuitreikingen. Het ministerie van Financiën is in een transformatiefase en de opgedane kennis tijdens deze trainingen, zullen direct in praktijk worden omgezet.

Overige berichten