fbpx

Medaillewinnaars Consude Games 2019 gehuldigd

GFC NIEUWS- De medaillewinnaars van de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude games) 2019, Ronald Green, Leonie en Leontine Williams, Jahdiel Redout en Damian Kemper, zijn gehuldigd.

Green heeft brons weten te behalen met de 80-meter sprint bij de Specials. De 4 overige bronzen medailles zijn door de judoka’s binnengehaald.

De huldiging geschiedde het afgelopen weekend tijdens de teach-out van de games in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).

De 25ste editie van de spelen werd van 01 tot en met 06 december gehouden in Asuncion, Paraguay waaraan Suriname heeft deelgenomen aan 8 takken van sport.

Tijdens de avond van de huldiging is er tevens een evaluatie gehouden met de sporters, coaches, het medisch team en de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) die belast was met de coördinatie van de uitzending namens het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Ervaringen en verbeterpunten zijn gedeeld met elkaar.

BEKIJK OOK
ROS bepreekt herstart Inter Guyanese Spelen met Sportdirecteur Guyana

De directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor en de voorzitter van de SSFS, Oscar Brandon, zijn tevreden met het verloop van de voorbereidingen, zowel de uitvoering van de uitzending. Desondanks zijn er verbeterpunten die worden meegenomen, om perfectionisme na te streven. Zij hebben ook een dankwoord gericht aan alle actoren die een bijdrage geleverd hebben om de deelname van Suriname aan de Consude Games tot een feit te maken.

De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse sporters waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen. De eerstvolgende, in 2020, wordt in Brazilië georganiseerd.