fbpx

Medaillewinnaars Consude Games 2018 gehuldigd

De medaillewinnaars van de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude games), Imaan Kalidjo en Ezra Bouwer, zijn gehuldigd. Kalidjo heeft zilver weten te behalen met schaken en Bouwer heeft brons binnen gehaald met judo. De huldiging geschiedde vrijdag in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).

De 24ste editie van de spelen werd van 1 tot en met 8 december gehouden in Arequipa, Peru. Suriname heeft met ongeveer 90 sporters verdeeld onder 8 takken van sport deelgenomen.

Op de avond van de huldiging is er eveneens een evaluatie gehouden met de sporters, coaches, het medisch team en het verantwoordelijk team van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS). Ervaringen en verbeterpunten zijn gedeeld met elkaar.

BEKIJK OOK
NDP: Nu in gesprek gaan met president zinloos en tijdverlies

Een ander hoogte punt van de spelen voor Suriname is het in aanmerking komen voor het erkenningsdiploma ‘waarde van respect voor het voldoen aan de sportregels, waardering voor de tegenstander en acceptatie van arbitragebeslissingen’. Deze erkenning is gedaan door het organiserend comité van Arequipa van de Consude Games.

De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen, waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse sporters waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen.

De eerstvolgende Consude Games in 2019, wordt in Paraguay georganiseerd.(GFC)