Medaillewinnaars Consude Games 2017 gehuldigd

De medaillewinnaars van de Consude Games 2017 zijn in het Lalla Rookh gebouw gehuldigd. Tijdens de ceremonie hebben zij bloemstukken en waardebonnen mogen ontvangen. Suriname heeft tijdens de Consude Games in Bolivia, in de periode 4 tot en met 9 december 2017, 2 gouden en 1 bronzen medaille behaald.

Alicia Grootfaam heeft met kogelstoten een gouden medaille kunnen bemachtigen en Ilona Enser met verspringen. De bronzen medaille is door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam met de estafette 5 x 80 meter behaald.

De directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, heeft in zijn toespraak aangegeven dat normen en waarden de mentale kracht vormen. Volgens de directeur moet opbouwende kritiek ter harte genomen worden. Hij gaf ook aan dat tegenslagen een onderdeel zijn van het proces om kampioen te worden. Ook haalde hij de meetmomenten aan die belangrijk zijn om prestaties te verbeteren.

De sporters zijn tijdens de huldiging gemotiveerd door Cyriell en Sharon Rudge – Leysner. De takken van sport waaraan Suriname had deelgenomen zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal.

Consude Games is de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen. Hieraan doen studenten tussen 12 en 14 jaar mee. In 2019 worden de Spelen in Peru gehouden.

De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) was vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en organisatie van Suriname’s deelname aan dit internationaal sportevenement.(GFC)

Overige berichten