fbpx

Medaille voor succesvolle student Sarafina Galon

Sarafina Galon is door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) onderscheiden met de “Medaille van Regionale Ontwikkeling”. Galon heeft onlangs haar medische studie met succes afgerond in Tbilisi (Georgië). Zij is na zes jaar naar Suriname teruggekeerd om haar krachten te geven.

Galon kreeg de medaille dinsdagtijdens een bezoek aan de minister. De graduate heeft zich ondertussen al aangemeld bij het ministerie van Volksgezondheid.

Minister Dikan onderstreept dat het belangrijk is om jonge mensen die bijzondere prestaties leveren te waarderen als rolmodellen. “Wij vinden het goed dat jullie die hard je best doen op gepaste wijze worden gewaardeerd. Jullie zijn de rolmodellen en moeten andere jongeren inspireren,” aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK
President Santokhi ontvangt nationaal instrument Trinidad

Hij merkte op dat meerdere mensen met een beurs in het buitenland gaan studeren, maar dat niet iedereen even succesvol is. De minister noemde het een prestatie van Galon dat zij de bijzondere prestaties kon leveren in een vreemd land als Georgië. Galon maakte deel uit van de eerste groep Surinamers die met een studiebeurs in Georgië mochten studeren.

De bewindsman heeft niet alleen Galon, maar ook haar ouders gefeliciteerd met het resultaat. Zij was bij het bezoek aan de minister in gezelschap van haar moeder Clarice Galon – Aprasong.