fbpx

McDonald’s Ouderkamers: een welkome aanvulling op snelle genezing

GFC NIEUWS- Sedert 2005 beschikt het Diakonessenhuis, op initiatief van McDonald’s Suriname, over een ruimte waar ouders van zieke kinderen, tussen de 0 en 14 jaar, kunnen overnachten.

De ouders blijven dichtbij hun kind en dragen hierdoor direct bij in het genezingsproces van hun kinderen.

In de loop der jaren bleek dat ook bij andere ziekenhuizen behoefte aan ouderkamers ontstond en McDonald’s heeft toen, in samenspraak met ’s Lands Hospitaal, in 2012 nog twee Ouderkamers opgezet.

Zowel in ’s lands Hospitaal als in het Diakonessenhuis hebben vele ouders in de loop der jaren gebruik gemaakt van deze faciliteit.

Het Diakonessenhuis heeft sedert dien ruim 4500 ouders verwelkomd en ’s Land Hospitaal heeft sinds 2012 ruim 650 ouders bijgestaan.

Ver van huis en toch thuis

Ouders wonen vaak ver van het ziekenhuis vandaan. Het Diakonessenhuis behandeld onder meer patiënten uit het binnenland. Voor al deze ouders zijn de McDonald’s Ouderkamers een oplossing. Zij kunnen vooral in de eerste opnamedagen van hun ziek kind, gratis gebruik maken van de ruimte, gaan een vriendschappelijke band aan met het verplegend personeel en de artsen en leren over de na-verzorging van hun kind.

Dankbaar

In de Ouderkamers/Kinderafdelingen liggen er speciale intekenschriften, waarin de ouders hun mening mogen geven over de behandeling en hun ervaring. Deze aantekeningen spreken boekdelen over het gebruik van de Ouderkamers en de dankbaarheid aan het liefdevol verplegend personeel, maar vooral ook aan McDonald’s, die naast haar restaurants ook denkt aan hen en hun sociale nood.

Beide ziekenhuizen boeken goede tot zeer goede resultaten waardoor McDonald’s Suriname wordt aangespoord vooral door te gaan met dit project.

Waarnemend hoofdzuster van de kinderafdeling, C. Bruinhard- Hok Ahin van ‘s Lands Hospitaal en hoofdzuster Annie Saling, van Diakonessenhuis zeggen beiden dat zij hebben ervaren dat het genezingsproces van de kinderen sneller lijkt te verlopen als de liefde van ouders dichtbij is. Zij prijzen het McDonald’s initiatief en spreken er hun lof over uit.

De Ouderkamers

Samen met de behandelende artsen wordt bepaald hoe groot de nood is dat de ouder van het zieke kind bij de behandeling aanwezig moet zijn. In beide ziekenhuizen zijn de Ouderkamers volledig voorzien van alles dat nodig is voor een plezierig verblijf. De kamers zijn airconditioned en voorzien van een bed en opbergkast, ijskastje, microwave oven, televisietoestel en waterkoker.

BEKIJK OOK
Dit jaar ook een Nationaal Compliance Congres in Suriname

De kosten voor onderhoud wordt volledig door McDonald’s gedekt. Met regelmatige opknapbeurten, vernieuwen van apparaten en zorg voor linnengoed, gordijnen en andere kleine benodigdheden volhardt McDonald’s in hun aanpak.

“De Ouderkamers zijn een hele uitkomst voor de ouders, vooral voor ouders die een verblijf tijdens de ziekte van hun kind niet kunnen betalen. Het is vaak leuk om verrassend blijde gezichten te zien bij ouders die van heel ver komen, zij appreciëren dit heel erg”, zegt hoofdzuster Saling. In november 2013 zijn er in het Diakonessenhuis nog eens 2 kamers opgeleverd.

Ronald McDonald Charity Fund

Sinds 2005 houdt McDonald’s Suriname in haar restaurants diverse fundraisingsactiviteiten voor dit speciale project. De binnengekomen donaties gaan naar het Ronald McDonald Charity Fund waar de ziekenhuizen gebruik van kunnen maken.

Fundraisen vindt het gehele jaar door in de McDonald’s restaurants. Gasten kunnen hun ‘kleingeld’ deponeren in speciale donatie boxen bij de verschillende kassa’s binnen en bij de Drive Thru’s.

Een keer per jaar tijdens McHappy Day, wordt extra aandacht aan de Ouderkamers geschonken en staat het project centraal in beide restaurants van McDonald’s Suriname.

Ook worden er activiteiten ontplooid om gasten te stimuleren vrijwillig te doneren. Dit gebeurt door het kopen van speciale producten, of door vrijwillig een bedragje te deponeren in de voor dit project bestemde donatie dozen. Opbrengsten gaan naar het Ronald McDonald Charity Fund.

McHappy Day 2019

De jaarlijkse McHappy Day gaat van startte vandaag en duurt tot en met 10 november. Tijdens deze periode kunnen gasten automatisch doneren door Big Macs, Chicken Macs of Happy Meals te kopen. Voor elke gekochte Big Mac/Chicken Mac gaat 3 Srd en voor de Happy Meal 1 SRD naar het Ronald McDonald Charity Fund ten gunste van het Ouderkamer project.

Ook dit jaar hebben personen in Suriname hun medewerking toegezegd om zoveel als mogelijk McDonald’s Suriname te helpen bij het fundraisen voor de Ouderkamers. De verpleegsters van de twee ziekenhuizen hebben hun medewerking ook dit jaar weer toegezegd.