fbpx
“Mayday mayday, babyvoeding RGD”

Enkele maanden geleden werd onze samenleving geconfronteerd met de moord op een baby door, de bloedeigen oma gepleegd. Wat verschrikkelijk vonden wij dat!

Zijn wij vergeten dat een van de kernreden om tot deze daad over te gaan was, het niet beschikbaar zijn van voeding voor de baby die het van de honger “uitblerde”. De oma gaf het wichtje het middel bekent als ‘fopper” om de honger te stillen, maar dan ook voor eeuwig stil te blijven!

Thans doet zich weer de situatie voor waarbij ouders geen goedkope babyvoeding ter beschikking hebben voor hun kroost. Zullen arme ouders geduwd worden in de verleiding die de eerder genoemde grootmoeder niet kon weerstaan?

Zowel de minister van Volksgezondheid, de voorzitter van DNA en de voorzitter van de Vaste Commissie van Volksgezondheid in DNA zijn in een lang traject vanaf augustus 2014 op cruciale momenten op de hoogte gesteld van het vaker niet verkrijgbaar zijn van gesubsidieerde babymelk bij de RGD. Dit heeft zowel middels telefonische gesprekken als sms- berichten plaatsgevonden.

Van de voorzitter van de Vaste Commissie van Volksgezondheid in DNA merk je nog wat acties, maar hebben deze politici te samen dan niet de “power” om zaken richtig aan te pakken?

Willen politici gaan voor nog vijf, om baby’s hun pap te onthouden en aan ouders te zeggen zwijg?

Ben je ook een vijand van de staat als je opkomt voor de rechten van je baby en die van vele arme Surinamers die niet bij machte zijn om hun klachten kenbaar te maken?

Waar is de stem van de voorzitter van het Jeugdparlement in deze, of heeft ze het druk met haar “ka kare ka kare” partijpropagandacampagne op de radio?

Blijkbaar heeft onze “volkspresident” wel tijd om de ooit zogenoemde “ka kare ka kare” hypocrieten thuis te ontvangen, maar niet de tijd om resoluut de opdracht te geven om de financiën over te maken ten voordele van de baby’s van het volk?

Zijn er misschien daadwerkelijk geen financiële middelen zoals machtswellustige oppositieleden beweren?

Politici moeten niet met onsamenhangende onzinnigheden komen aandansen als borstvoeding stimuleren, afbouwen van subsidie en het doorverkopen van de babymelk door kaarthouders!

Natuurlijk blijkt borstvoeding excellent, maar is de productie hiervan bij elke moeder optimaal en hebben zij de mogelijkheid om dat op het gewenste moment toe te dienen?

Is het verantwoordelijk om plots de subsidie af te schaffen, daar er reeds jaren een patroon van subsidie door de overheid zelf is geïntroduceerd?

Is het voorzien in de behoefte van melk voor zuigelingen feitelijk geen staatszorg?

Is het de bedoeling om ouders in hun niet ideale situatie meer te stressen en daarmee het milieu en de vibraties waarmee baby’s worden geconfronteerd met negactiviteiten te beïnvloeden?

Zijn al die waardeloze politici uit machtswellust en geldsdrang alleen gefocust op de verkiezingen en mogen baby’s omdat ze geen stemrecht hebben het maar bekijken?

Op welke wijze blijkt thans het sociaal maatschappelijk gevoel en Godbeminnend verhaal van de politici?

Moeten onze schattige Sranan baby’s onder deze omstandigheden opgroeien en moet desondanks van hen worden verwacht dat zijn Suriname naar grotere hoogte zullen brengen?

Foei toch regeerders, met de donder per direct de gesubsidieerde babymelk van RGD beschikbaar maken!

Drs. Frits Lalay

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…