fbpx
Facebook Pagelike Widget

Maximaal 6 patiënten op Intensive Care RKZ

GFC NIEUWS– Er kunnen maximaal zes patiënten op de afdeling Intensive Care (IC) van het RKZ ziekenhuis worden verpleegd. Deze bedden werden voorheen gebruikt voor zieken die niet met het coronavirus zijn besmet.

Volgens informatie van een medewerker die aan het RKZ- ziekenhuis is verbonden wordt de afdeling voorlopig alleen gebruikt voor coronabesmette personen. Indien nodig kan het aantal IC- bedden echter wel worden opgeschaald. Naar hoeveel, is onduidelijk.

“Er lagen vrijdag nog twee mensen die besmet zijn met het coronavirus op onze afdeling en tot die dag was hun toestand gelukkig nog redelijk stabiel, zegt een heer die werkt in het RKZ en anoniem wenst te blijven aan GFC Nieuws.

“Twee andere coronapatiënten  zijn vanuit ons ziekenhuis overgeplaatst naar het ‘ S Lands ziekenhuis om verder helemaal op te knappen”, legt hij verder uit.

Het is voor zover bekend nog niet helemaal duidelijk over hoeveel IC- bedden Suriname beschikt indien er sprake mocht zijn van een ernstige coronauitbraak en patiënten dringend intensieve zorg nodig hebben.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…