Maximaal 6 patiënten op Intensive Care RKZ

GFC NIEUWS– Er kunnen maximaal zes patiënten op de afdeling Intensive Care (IC) van het RKZ ziekenhuis worden verpleegd. Deze bedden werden voorheen gebruikt voor zieken die niet met het coronavirus zijn besmet.

Volgens informatie van een medewerker die aan het RKZ- ziekenhuis is verbonden wordt de afdeling voorlopig alleen gebruikt voor coronabesmette personen. Indien nodig kan het aantal IC- bedden echter wel worden opgeschaald. Naar hoeveel, is onduidelijk.

“Er lagen vrijdag nog twee mensen die besmet zijn met het coronavirus op onze afdeling en tot die dag was hun toestand gelukkig nog redelijk stabiel, zegt een heer die werkt in het RKZ en anoniem wenst te blijven aan GFC Nieuws.

“Twee andere coronapatiënten  zijn vanuit ons ziekenhuis overgeplaatst naar het ‘ S Lands ziekenhuis om verder helemaal op te knappen”, legt hij verder uit.

Het is voor zover bekend nog niet helemaal duidelijk over hoeveel IC- bedden Suriname beschikt indien er sprake mocht zijn van een ernstige coronauitbraak en patiënten dringend intensieve zorg nodig hebben.

Overige berichten