fbpx
Maverick Boejoekoe nieuwe directeur RO

GFC NIEUWS- Maverick Boejoekoe is de nieuwe directeur op het directoraat Regionale Ontwikkeling op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Boejoekoe, die districtscommissaris van het Pamaka-gebied is geweest in Sipaliwini, neemt het roer over van Wilco Finisie.

Finisie heeft de afgelopen jaren de scepter gezwaaid op het directoraat Regionale Ontwikkeling. Hij gelooft dat het werk dat hij niet heeft kunnen doen, wel gedaan zal worden door zijn opvolger.

Finisie heeft samen met Boejoekoe een traject ingezet om daar te helpen waar nodig, totdat de nieuwbakken directeur goed ingewerkt is in zijn nieuwe functie. De scheidende directeur zal verbonden blijven aan het ministerie en is ter beschikking van de minister.

Boejoekoe heeft zich voorgenomen om het beleid, dat door de minister wordt uitgestippeld, te gaan uitvoeren. Daarnaast wil hij ook aandacht besteden aan het versterken van de districtscommissariaten wanneer het aankomt op het decentralisatieproces.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.