fbpx

Matthew trekt langzaam verder, geen nieuwe orkaan over Antillen

matthew-jamaica
Jamaicanen hamsteren nog even snel voor Matthew voet aan wal zet

Er lijkt nauwelijks beweging te zitten in de “extreem gevaarlijke” orkaan Matthew. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center hing het oog van de orkaan zaterdag nog op praktisch dezelfde plek, met in de orkaan windsnelheden tot 250 kilometer per uur.

Naar verwachting zal Matthew in de vroege zondagochtend langzaam naar het noordwesten kruipen. Later op de dag zal hij waarschijnlijk een noordnoordwestelijke draai maken, om maandag naar het noorden te trekken.

Het oog zal maandag Jamaica en het zuidwesten van Haïti bereiken. Daarna wordt verwacht dat hij over het oostelijke deel van Cuba zal bewegen.

Het Caribbean Weather Center (CWC) berichtte zaterdag halverwege de middag dat Matthew enigszins in kracht was afgenomen. Op Aruba was het effect van de orkaan goed merkbaar.

Hoe hard waait het op Aruba?

Sommige bronnen weten te melden dat de komende week een orkaan dicht langs de ABC-eilanden zal trekken. Het CWC schreef echter zaterdag op haar Facebookpagina dat er naast Matthew op de korte termijn geen nieuwe orkanen worden verwacht.

Overige berichten