fbpx

Masseuse uit Paramaribo steekt middelvinger in endeldarm bejaarde met prostaatklachten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een masseuse die actief is in Paramaribo heeft begin januari 2023 zonder voldoende kennis van zaken haar middelvinger voor zeker 10 minuten gestoken in de anus van een zeventiger met prostaatklachten.

De bejaarde legde haar tijdens een lichaamsmassagebehandeling uit dat hij ook ernstige plasproblemen heeft.

De masseuse zei aan hem uit dat die waarschijnlijk worden veroorzaakt door BPH, oftewel Benign Prostatic Hyperplasia. Een goedaardige prostaatvergroting.

Zij stelde de Surinamer voor om tegen betaling van 20 Amerikaanse dollars een prostaatmassagetherapie uit te voeren terwijl ze naar verluidt daartoe niet bevoegd is

De behandeling waarbij de prostaat met de middelvinger via de anus wordt gemasseerd wordt veelal toegepast om klachten zoals chronische prostatitis en BPH te verlichten. Maar er zijn ook mannen die er erotisch plezier aan beleven en het om die reden laten doen.

Masseren kan- volgens anekdotisch bewijs- een spontane afscheiding van vocht veroorzaken wat mogelijk zou kunnen helpen om het prostaatkanaal van alle vloeistoffen te ontdoen.

De Europese topverjongingsexpert Jonathan Clarke legt vanuit Den Haag aan GFC Gezondheid uit dat het niet verstandig is om een masseuse de diagnose BPH te laten stellen.

BEKIJK OOK
Liefdeskoppel op bijna het zelfde tijdstip geboren, 15.03 uur: 'wij zijn soulmates'

Nog minder dat zij haar middelvinger in de oude man zijn anus steekt voor een prostaatmassage.

“De prostaatmassage moet in dit soort gevallen bij voorkeur worden uitgevoerd na goedkeuring van een uroloog en alleen door een therapeut die goed daarvoor is opgeleid.

“Het te krachtig masseren van de prostaat door een vinger in het eindstuk van het darmkanaal te brengen kan de symptomen namelijk verergeren, aldus de topdeskundige die benadrukt dat er binnen de wetenschap geen consensus bestaat over de effectiviteit van prostaatmassages.

Bekijk ook: FINHUD gezichtsbehandeling die zorgt voor mooiere huid steeds populairder in Suriname

De klachten van de man zijn volgens een zoon van het ‘slachtoffer’ nu veel heviger en werd aan Jonathan Clarke om advies gevraagd. De Europeaan heeft de grijsaard aangeraden om zich te laten nakijken en eventueel behandelen door een uroloog.