fbpx
Massaprotest vrijdag tegen verhoogde benzineprijzen

GFC NIEUWS- Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet organiseert vrijdag een massaprotest op het Onafhankelijkheidsplein tegen de verhoogde benzineprijzen.

Biervliet schrijft hierover op Facebook: “Zakka a benzine!! Of Joe sref’ kan zakka!!! We zijn bereid te helpen om Suriname op te bouwen, maar we gaan onszelf niet uithongeren voor mensen die vrij lopen, terwijl ze hebben gestolen. Suriname eerst dan de rest.”

Vanwege de officiële aanpassing van de US-dollarkoersen door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en hiermee de devaluatie van de SRD, zijn ook de benzineprijzen de lucht ingegaan.

De literprijzen zijn door deze aanpassing boven de SRD 10 uitgekomen. Dit heeft vanmorgen op sommige plaatsen voor problemen aan de pomp gezorgd. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de digitale meter op de pompen technisch niet boven de 9 gaat.

Vanwege de verhoogde benzineprijzen zullen naar verwachting de prijzen in de winkel verder stijgen. Dit terwijl sinds maart winkeliers, c.q. handelaren hun goederen hebben geprijsd op basis van een koers van 14 SRD voor een dollar en hoger.

Bankpresident Maurice Roemer bevestigt dit en zegt dat de unificatie van de koers daarom niet hoeft te betekenen dat de prijzen stijgen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…