fbpx

Massaprotest vrijdag tegen verhoogde benzineprijzen

GFC NIEUWS- Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet organiseert vrijdag een massaprotest op het Onafhankelijkheidsplein tegen de verhoogde benzineprijzen.
Biervliet schrijft hierover op Facebook: “Zakka a benzine!! Of Joe sref’ kan zakka!!! We zijn bereid te helpen om Suriname op te bouwen, maar we gaan onszelf niet uithongeren voor mensen die vrij lopen, terwijl ze hebben gestolen. Suriname eerst dan de rest.”
Vanwege de officiële aanpassing van de US-dollarkoersen door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en hiermee de devaluatie van de SRD, zijn ook de benzineprijzen de lucht ingegaan.
De literprijzen zijn door deze aanpassing boven de SRD 10 uitgekomen. Dit heeft vanmorgen op sommige plaatsen voor problemen aan de pomp gezorgd. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de digitale meter op de pompen technisch niet boven de 9 gaat.
Vanwege de verhoogde benzineprijzen zullen naar verwachting de prijzen in de winkel verder stijgen. Dit terwijl sinds maart winkeliers, c.q. handelaren hun goederen hebben geprijsd op basis van een koers van 14 SRD voor een dollar en hoger.
Bankpresident Maurice Roemer bevestigt dit en zegt dat de unificatie van de koers daarom niet hoeft te betekenen dat de prijzen stijgen.

BEKIJK OOK
Gesprekken Suriname, Guyana en Brazilië over ontginning bauxiet West-Suriname