fbpx

Massale verontwaardiging over kindermisbruik blijft uit

INGEZONDENDe coronacrisis zet gezinnen onder druk. Meldingen van kindermisbruik stijgen fors. Toch is er amper verontwaardiging over de vele dramatische berichten die in de media verschijnen.

“Sekslustige broer misbruikt 9- jarig zusje”, “Vader misbruikt 10-maanden-oude dochter”, “1- jarig meisje seksueel misbruikt”, “Tienerjongen vergrijpt zich aan 6- jarige buurjongen”.

Slechts 4 dramatische berichten van de afgelopen dagen. Wat mij steekt, is dat de massale verontwaardiging en massale acties om herhalingen en of erger te voorkomen uitblijven.

De grote collectieve verontwaardiging blijft uit. Terwijl wij moord en brand schreeuwen om lockdownfeestjes blijft het over dat stijgende kindermisbruik opvallend stil.

Kinderen moeten beschermd worden. Er is weinig discussie over het feit dat een kind dat opgroeit in een gezin waar het niet veilig is, zo snel mogelijk de nodige hulp moet krijgen.

BEKIJK OOK
Presidentiële werkgroep ‘Ontwikkeling Matawai’ presenteert stand van zaken aan staatshoofd

Hoe kan het dan dat de grote massa hier zo onbewogen bij blijft? Berichten als deze roepen bij mij gloeiende verontwaardiging op. Verdriet, onmacht en kwaadheid ook.

De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen. Hun basis laten verrotten, is het beste recept op een mislukte toekomst.

UMA Suriname

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname heeft behoefte aan zorgcentra huiselijk- en seksueel geweld