MAS traint personeel districtscommissariaten in controle vergunningsvoorwaarden veerboten

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft vandaag 23 certificaten uitgereikt aan ambtenaren van de districtscommissariaten Paramaribo Noordoost en Wanica Noordwest die de training ‘Controle Vergunningsvoorwaarden veerbootdiensten voor Bestuursambtenaren’ met succes hebben afgerond. Districtscommissaris Mike Nerkust gaf in zijn toespraak aan dat de werkzaamheden van de MAS veelomvattend zijn.

De kennisoverdracht van de MAS aan de bestuursambtenaren is een mijlpaal en tevens de eerste stap tot meerdere samenwerkingen. De dc bedankte de organisatie voor het vertrouwen in de bestuursdienst en deed een beroep op de MAS om ook bestuursambtenaren in de overige gebieden waar er veerdiensten onderhouden worden te trainen.

MAS-directeur Michel Amafo gaf aan dat de middelen beperkt zijn, maar door samenwerken kan er veel gerealiseerd worden. Amafo wenste de geslaagden veel succes toe bij de uitvoering van de werkzaamheden en kondigde aan dat ook ambtenaren uit de overige gebieden getraind zullen worden.

De training bestond uit een theoretisch – en praktijkgedeelte.(GFC)