fbpx
“Marowijne is geen oorlogsgebied”

GFC NIEUWS- Het district Marowijne is geen oorlogsgebied.

Dat dit district enkele jaren geleden tot oorlogsgebied is verklaard, is volgens president Chandrikapersad Santokhi een hardnekkig bericht dat regelmatig terugkomt. Het staatshoofd gaf op 16 november in het parlement antwoord op vragen die in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling zijn gesteld.

Een van deze vragen was wat de regering zal doen om officieel de status van Marowijne als ‘oorlogsgebied’ te beëindigen. De president zegt dat bij algemeen decreet van 1986 de noodtoestand is uitgeroepen in Marowijne. Deze noodtoestand is bij Wet van 1989 opgeheven.

Het staatshoofd benadrukt dat het district Marowijne onder het gezag van de regering en het lokaal bestuur is. “De veiligheid in Marowijne blijft gewaarborgd. Er is geen sprake van oorlogsgebied, ook niet van de status daarvan”, aldus president Santokhi.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.