Marokkaanse stervoetballer rijdt voetganger dood tijdens illegale wegrace

Amine Harit dreigt enkele maanden tot enkele jaren in de cel te zullen doorbrengen. De Marokkaanse stervoetballer reed vrijdagavond bij een wegrace een voetganger dood.

Harit, was met zijn 14-jarige broer toen hij met zijn Mercedes een 28-jarige voetganger aanreed tijdens een autorace in Marrakech. De voetganger overleed nagenoeg meteen.

De 21-jarige international, geboren in Pontoise (Frankrijk) uit Marokkaanse ouders, komt uit voor het Duitse Schalke 04 en trad in Rusland voor Marokko aan.

In de wedstrijd tegen Iran werd hij uitgeroepen tot man of the match.

Na de aanrijding probeerde het tweetal te vluchten, maar kon door omstanders worden tegengehouden, schrijven lokale media. Harit werd later overgedragen aan de politie.

Zijn paspoort is in beslag genomen. De voetballer en zijn club stuurden condoleances naar de familie van het slachtoffer.

Volgens Yabilabi moet Harit vandaag verschijnen voor de officier van justitie. In de nacht van vrijdag op zaterdag mocht hij, nadat hij door de autoriteiten was gehoord, het politiebureau verlaten om zich bij zijn familie te voegen. 

Volgens de Marokkaanse verkeerswet zou Harit een gevangenisstraf van 3 maanden tot 5 jaar gevangenisstraf opgelegd kunnen krijgen.

Artikel 169 van de verkeerscode zegt dat de straffen kunnen worden verhoogd als de verdachte onder invloed van drugs of alcohol was, schrijven lokale media.