fbpx

Marlon Oosterling bekostigt crematie 3-jarige Harkhoe

Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), bekostigt op eigen titel de crematie van de 3-jarige Jashwier Harkhoe, die 7 mei bij een brand om het leven kwam.

Ook heeft Oosterling de familie een toezegging gedaan voor een perceel, dat reeds ready staat. Het gezin Harkhoe dat alles bij de brand mei heeft verloren aan de Hajariweg, heeft stichting 1 voor 12 aangedaan om hulp te zoeken voor haar situatie.

Met tussenkomst van de stichting werd Oosterling bereid gevonden om deze familie een handje te helpen. De moeder van het overleden jongetje, Priya Harkhoe-Roeplal, heeft de crematiekosten die gedoneerd zijn door Oosterling, al in ontvangst mogen nemen.

De vrouw die ook moeder is van een tienjarige dochter, zegt alles kwijt te hebben geraakt bij de brand. “Mijn grootste verlies is mijn zoontje. Door die vlammenzee en rookontwikkeling kon ik hem niet meer zien, ik kon hem niet redden”. Ook de vader is niet te spreken over het verlies van hun zoontje.

BEKIJK OOK
Zelensky spoort Russische dienstplichtigen aan om militaire operaties te 'saboteren'

De vader vertelt dat hun kleren, geld en zelf een auto verloren is gegaan bij de brand. Het gezin dat nu dakloos is, vraagt zowel de gemeenschap als de regering om hulp.’

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft deze familie intussen geholpen met voedingsmiddelen en uit eigen zak een financiele bijdrage overhandigd aan de moeder.

Vismale vindt dat de gezinsleden begeleid worden. Hij heeft aangeven zich ook sterk te zullen maken om de familie te blijven ondersteunen. In dat kader doet hij een beroep op eenieder om de stichting te ondersteunen, zodat er ook een huis voor dit gezin gebouwd kan worden op het perceel dat Oosterling heeft toegezegd.