fbpx
Facebook Pagelike Widget

Marlon Oosterling bekostigt crematie 3-jarige Harkhoe

Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), bekostigt op eigen titel de crematie van de 3-jarige Jashwier Harkhoe, die 7 mei bij een brand om het leven kwam.

Ook heeft Oosterling de familie een toezegging gedaan voor een perceel, dat reeds ready staat. Het gezin Harkhoe dat alles bij de brand mei heeft verloren aan de Hajariweg, heeft stichting 1 voor 12 aangedaan om hulp te zoeken voor haar situatie.

Met tussenkomst van de stichting werd Oosterling bereid gevonden om deze familie een handje te helpen. De moeder van het overleden jongetje, Priya Harkhoe-Roeplal, heeft de crematiekosten die gedoneerd zijn door Oosterling, al in ontvangst mogen nemen.

De vrouw die ook moeder is van een tienjarige dochter, zegt alles kwijt te hebben geraakt bij de brand. “Mijn grootste verlies is mijn zoontje. Door die vlammenzee en rookontwikkeling kon ik hem niet meer zien, ik kon hem niet redden”. Ook de vader is niet te spreken over het verlies van hun zoontje.

De vader vertelt dat hun kleren, geld en zelf een auto verloren is gegaan bij de brand. Het gezin dat nu dakloos is, vraagt zowel de gemeenschap als de regering om hulp.’

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft deze familie intussen geholpen met voedingsmiddelen en uit eigen zak een financiele bijdrage overhandigd aan de moeder.

Vismale vindt dat de gezinsleden begeleid worden. Hij heeft aangeven zich ook sterk te zullen maken om de familie te blijven ondersteunen. In dat kader doet hij een beroep op eenieder om de stichting te ondersteunen, zodat er ook een huis voor dit gezin gebouwd kan worden op het perceel dat Oosterling heeft toegezegd.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…