fbpx

Maritieme studenten doen dankzij Staatsolie praktijkervaring op

Elf studenten van het Suriname Maritime Institute (SMI) zullen vanaf juni tot december 2019 praktijkervaring opdoen op schepen van Medserv, de logistiek contractor van het Staatsolie Nearshore Drilling project.

De overeenkomst hiertoe is op 2 mei 2019 ondertekend door Staatsolies Managing Director Rudolf Elias, Medservs CEO Karl Bartolo en de voorzitter van Suriname Logistiek Onderwijs (SLO) Michel Amafo.

Het SLO biedt transportonderwijs aan en is de organisatie waaronder het SMI valt.

Staatsolie is op 1 april 2019 gestart met exploratieboringen in het nearshore-gebied, het zeegebied tot veertig kilometer uit de kust. Medserv is belast met het transport van personeel en materiaal over water vanuit de haven naar het boorplatform en omgekeerd.

OOK INTERESSANT
Sportdag voor personeel dependance Nickerie

De drie partijen geven middels deze samenwerking invulling aan de dringende behoefte aan vaarpraktijkervaring voor tweede- en derdejaarsstudenten van het SMI.

Staatsolie neemt de kosten van de medische keuringen vereist voor werken op zee, de reisverzekeringen en de vereiste veiligheidstrainingen van de studenten voor zijn rekening.

Medserv zorgt voor scheepsaccommodatie en praktijkbegeleiding door de kapitein tijdens hun verblijf op de schepen.

SLO is verantwoordelijk voor de overige verzekeringen, en pedagogische en didactische begeleiding van de studenten.

Staatsolie geeft door het aangaan van de overeenkomst invulling aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij onder andere de ontwikkeling van jonge Surinamers een belangrijk aspect is