Maritieme relatie Suriname en VS nieuw leven ingeblazen

GFC NIEUWSREDACTIE- Woensdag werd Admiraal Craig Faller van het Amerikaans leger (commander Southcom) als eregast ontvangen door Minister Mathoera en haar team op het ministerie van Defensie.
Tijdens het bezoek zijn dringende veiligheidsvraagstukken besproken en de mogelijkheden voor intensievere samenwerking op het gebied van grensoverschrijdende dreigingen.
Verder zijn informatie-uitwisseling en ondersteuning voor capaciteitsopbouw aan de orde geweest met extra aandacht voor het versterken van vrouwen om top posities binnen het leger van Suriname te kunnen bekleden.
De Maritieme overeenkomst tussen Suriname en Amerika is nieuw leven ingeblazen en Suriname mag een monitoringssysteem voor het tegengaan van illegale visserij tegemoet zien.
Voor de reeds ontvangen hulp voor Covid-19-bestrijding vanuit Amerika, heeft de Minister haar dankbaarheid uitgesproken. Samenwerken en elkaar ondersteunen in vooral crisis tijd blijft noodzakelijk.
De Admiraal heeft Suriname een belangrijke en gewaardeerde veiligheidspartner in onze regio genoemd. Hij ziet Suriname als een gerespecteerde partner en betrouwbare vriend.
Defensie zal samenwerken met Amerika om alle mogelijkheden te bekijken, die meer veiligheid en stabiliteit kunnen brengen voor het volk van Suriname en in de regio.

Add Comment