fbpx

Marie Levens neemt afscheid van OAS met eredoctoraat‏

De Vrije Universiteit van Brussel heeft onlangs aan enkele prominente personen uit diverse landen een eredoctoraat uitgereikt om hun bijzondere verdiensten te waarderen.

Onder de gedoctoreerden bevond zich ex-minister van Buitenlandse Zaken, Marie Levens. Zij verkreeg het eredoctoraat voor haar onvermoeibare systematische strijd tegen armoede door middel van kwaliteitsonderwijs die toegankelijk moet zijn voor eenieder in Latijns Amerika en het Caribisch gebied en voor de innovatie en internationaliseren van het onderwijs wereldwijd.

Ook de ex-premier van Australie, Julia Gilard en Star Trek: The Next Generation en X-Men acteur Sir Patrick Stuart kregen een ere doctoraat voor hun bijdrage aan innovatief onderwijs en wetenschap. Gilard voornamelijk voor haar bijdrage in het toegankelijk maken van onderwijs voor allen in Australie. Sir Patrick Stuart voor zijn bijdrage aan het dichter bij huis brengen van science voor de jeugd, en met name futuristic science.

Levens verkreeg het doctoraat vanwege haar bijzondere prestatie in de afgelopen 10 jaar bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, die zij op 25 mei vaarwel zei. Bij haar afscheid zei de eveneens vertrekkende OAS Secretaris -Generaal Jose Miguel Insulza tegen Levens:
“Uw Directoraat en uw programmas waren ongetwijfeld de beste van de afgelopen 10 jaar.”

Marie Levens kreeg meerdere awards uit verschillende landen bij haar afscheid.

Levens heeft zich bij de OAS ingezet tegen armoede en voor toegang tot onderwijs voor eenieder. Haar bijdrage in het werk van de Vrije Universiteit Brussel in Afrika en Latijns Amerika bezorgde haar het eredoctoraat van deze universiteit.

Levens is vooral bekend voor haar inzet voor vernieuwend onderwijs, science and technology en ICT in education.

Levens keert eind juni naar Suriname terug en zal zich wereldwijd blijven inzetten voor kwaliteitsonderwijs. Suriname heeft voor Levens altijd op de eerste plaats gestaan en dat zal zo blijven, zegt Levens.

Overige berichten