fbpx

Marchano Stuger wint verkiezing dorpsbestuur Redidoti

GFC NIEUWS- De gemeenschap van Redidoti heeft gekozen voor een nieuw dorpsbestuur onder leiding van Marchano Stuger.

Hij is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing om een nieuw dorpsbestuur voor het Inheems dorp.

Bij de verkiezing zaterdag haalde hij zevenenvijftig stemmen. Dat is twaalf meer dan zijn concurrent, Mireille Wong A Sang. De verkiezing werd georganiseerd op aandringen van de dorpsgemeenschap.

Het ministerie van Regionale ontwikkeling (RO), met name het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI), heeft in november een verkiezingscommissie ingesteld die een bijdrage heeft geleverd met technische assistentie en bij het faciliteren van de voorbereidende activiteiten naar de verkiezing toe.

Het directoraat heeft onder meer geholpen bij het in kaart brengen van het aantal kiesgerechtigden en de kandidaten. Er hadden zich vijf kandidaten opgegeven.

BEKIJK OOK
Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar bezoekt Suriname

Stuger en Wong a Sang dongen naar de functie van dorpshoofd, terwijl Ulegice Kabeli, Cirano Biswane en Fariël Srisria meededen als kandidaat basja’s.

Steven Vroom (onderdirecteur Gemeenschaps Ontwikkeling DDOI) blikt tevreden terug op het verloop van de verkiezing. Er was sprake van transparantie, waarbij dorpelingen het heel proces hebben kunnen volgen. De telling vond plaats tijdens een openbare zitting.

Waarnemend kapitein Johannes Sabajo heeft na de verkiezingsuitslag de nieuwe dorpsleider gefeliciteerd en gewezen op de verantwoordelijkheid om samen met zijn bestuur Redidoti te leiden.