March for the Ocean omgeving Waterkant

Ter gelegenheid van Wereld Oceaan Dag organiseert Green Heritage Fund Suriname vandaag aan de Waterkant het bewustwordingsevenement March for the Ocean.

Vandaag is het Wereld Oceaan Dag, een dag die in het teken staat van de bescherming van zeeën en de oceaan.

March for the Ocean staat voor liefde voor de oceaan en al het leven dat erin voorkomt. Het evenement creëert een groter bewustzijn over de manier waarop Surinamers omgaan met de oceaan. Samen met bezoekers wordt gekeken naar de gevolgen van plasticvervuiling en manieren om het gebruik van plastic te minimaliseren. Kinderen kunnen onder andere beach volleyballen, dolfijnenspelletjes spelen en schminken, terwijl een levensgrote walvisvlieger boven de Waterkant zweeft.

Momenteel vormt plastic vervuiling de grootste bedreiging voor het leven in zeeën en oceanen wereldwijd. Dit heeft ook grote gevolgen voor de mens. “Wanneer wij zeggen ‘staan voor de oceaan’ moeten wij nu echt actie nemen en ons gedrag veranderen en stoppen met vervuilen en overbevissen, want de oceaan is belangrijk voor het leven op aarde,” zegt Monique Pool, directeur van Green Heritage Fund Suriname.

Marciano Djanam, HSEQ manager van DP World, geeft aan dat “De oceaan de plaats is waar een groot deel van onze core business afhankelijk van is. Er is weinig aandacht voor het leven in de zee die werelddelen met elkaar verbindt en de handel bevorderd. DP World Paramaribo heeft daarom de oceaan als pijler uitgekozen omdat wij de rijkdom die deze watermassa bevat onderkennen, een rijkdom die wij wensen te behouden voor de toekomstige generaties.”

“WWF Guianas zet zich al decennia lang in om de bijzondere zeeschildpadden te beschermen en het aantal nesten per legseizoen bij te houden. Een belangrijk onderdeel van het werk van WWF is het versterken van educatie en bewustwording. De WWF stand staat daarom in het teken van de zeeschildpadden die in Suriname voorkomen, met posters, infographics, folders, spelletjes en gadgets,” zegt Hanneke van Lavieren, Oceans Coordinator van WWF Guianas.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...