fbpx

Maranatha Kerstconcert 2018: opvallende deelname jongerenkoren

Het Kerstconcert van Maranatha wordt op 22 december gehouden in de Congreshal. Opvallend is het aantal jongerenkoren dat deelneemt aan dit concert, namelijk: het Jongerenkoor Maranatha, het Kinderkoor Maranatha, en de jongerenkoren Hope & Togetherness en Redeemed.

Stuk voor stuk jongerenkoren die kwaliteit en jeugdigheid op een voortreffelijke wijze kunnen combineren en steeds weer hun publiek verrassen.

Daarnaast treden op het bekende koor The Messengers of GPH en natuurlijk de bekende gastheer die nationaal en internationaal zijn sporen heeft verdiend: het Mannenkoor Maranatha.

Verjonging is het noodzakelijke kernstreven van Maranatha: indien wij er met zijn allen niet in slagen jongeren te interesseren voor de koorzang dan zal dit mooie culturele erfgoed van Suriname verloren gaan.

Vandaar dat ook het Kerstconcert in het teken staat van verjonging en toekomstgerichtheid. Naast natuurlijk het brengen van het Surinaamse publiek in de kerstsfeer middels kwaliteitszang.

Het Maranatha Mannenkoor is voornemens in 2019 naar Zweden af te reizen voor deelname aan de internationale korencompetitie, georganiseerd door Interkultur. Fundraising is daarom ook een belangrijk doel van dit Kerstconcert.

Vandaar dat het Surinaamse publiek wordt opgeroepen om massaal aanwezig te zijn en zodoende het koor te versterken en enthousiast te maken om in 2019 weer tot de topwinnaars te behoren op dit internationale podium.

Het publiek zal zonder meer genieten van een mooi en inspirerend kerstconcert van topniveau.(GFC)