fbpx

Mannen stelen doos met goederen uit voertuig

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op maandag 11 december de 42-jarige Patrick P. en Mossa R. aangehouden voor diefstal van een doos met goederen uit het buitenland.

De eigenaar haalde de doos af bij een afhaaldienst in de omgeving van Geyersvlijt. Na de doos te hebben ingeklaard, plaatste de eigenaar die in de laadbak van het voertuig en liep terug naar binnen. Dieven die vermoedelijk op de loer stonden, maakten gebruik van de gelegenheid en namen de doos uit de laadbak.

Bij terugkeer naar het voertuig kon de eigenaar en een omstander nog net het kentekennummer van een voertuig opnemen waarin zijn goederendoos door onbekenden werd meegenomen.

Het RBTP-team dat was ingeschakeld, zette gelijk de achtervolging in. Het voertuig werd na enkele uren aangetroffen. Patrick en Mossa zijn aangehouden. Bij een korte ondervraging ontkenden de verdachten de doos te hebben weggenomen. Om geloofwaardig over te komen bood één hunner aan om een onderzoek in zijn woning in te stellen. De gestolen doos is tijdens het onderzoek aangetroffen in de woning.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

De daders hadden nog niets uit de doos gehaald. Patrick en Mossa werden aangehouden en ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van Geyersvlijt. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de doosdieven ingesloten. De eigenaar kon wederom over zijn doos met inhoud beschikken.(GFC)