Mannen beschieten voertuig drugsvervoerder

De politie van Jarikaba heeft vanochtend de 42-jarige Vishal O. aangehouden en naderhand overgedragen aan de collega’s van de Narcotica Brigade voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Politieambtenaren van het ressort Jarikaba en de collega’s van de Regio Bijstand Team van Politie Midden kregen via het Command Center (CC) een melding binnen dat een man naar CC had om aan te geven, dat vanuit een zwarte autobus op hem en zijn gezin was geschoten.

Het schietincident vond plaats aan de Wayamboweg, ter hoogte van zwembad Krishna. Het ‘slachtoffer’ kon, maar was genoodzaakt in de Kwattaweg te stoppen, omdat het voertuig defect raakte.

Op de aangegeven locatie trof de politie Vishal, zijn vrouw en zoontje en zijn met kogels doorboorde personenauto aan.

Vishal verklaarde dat hij over de Wayamboweg reed en richting 5e Rijweg ging. Ter hoogte van het zwembad Krishna werd hij ingehaald door het autobusje en vervolgens klemgereden. Vervolgens stapten twee gewapende mannen uit het busje.

Een was gewapend met een snelvuurgeweer en de andere met een jachtgeweer. Zij liepen vervolgens naar de auto waarin Vishal met zijn gezin zat en wilden de autoportieren openen, maar dat lukt niet omdat Vishal die op slot had gedaan.

Vishal verklaarde verder dat hij naar voren reed om de autobus heen om zodoende weg te komen. De mannen openden op dat moment het vuur op hem en zijn gezin.

De mannen stapten in het busje om de achtervolging in te zetten. Na enige tijd staakten ze hun achtervolging.

Ingeschakelde familieleden van Vishal ontfermden zich over zijn vrouw en kind en namen die met zich mee, terwijl Vishal met de politie van Jarikaba naar het bureau ging om aangifte te doen. Zijn auto werd met een sleepwagen naar het bureau gebracht.

Nadat Vishal zijn aangifte had gedaan, kreeg hij een lift van de politie naar huis. Tijdens de rit vroeg een der politieambtenaren aan hem of hij zeker was dat hij geen waardevolle spullen in zijn auto had achtergelaten, omdat collega’s van de Forensische Opsporingsdienst een onderzoek zouden verrichten aan en in het voertuig.

Op dat moment verklaarde Vishal dat hij 30 kilogram cocaïne in zijn auto verborgen had en probeerde hij de agenten om te kopen. De ambtenaren wilden niets daarvan weten en sloegen Vishal gelijk in de boeien op verdenking van overtreding van de Surinaamse drugswet.

Hij werd vervolgens teruggebracht naar het politiebureau Jarikaba.
Op aanwijzing van Vishal werd onder de achterste zitting van zijn auto, in een verborgen ruimte, 30 pakken met een witte poederstof vermoedelijk cocaïne aangetroffen en in beslag genomen door de politie.

In bijzijn van Vishal hebben narcotica-rechercheurs de inhoud van enkele pakken getest op cocaïne of een derivaat daarvan en al deze testen hebben een positief resultaat aangegeven.

Vishal en de 30 pakken vermoedelijke cocaïne werden voor nader onderzoek overgedragen aan de Narcoticabrigade.

Deze 30 pakken zijn naderhand gewogen en hebben een brutogewicht van 33.180 gram. De narcotica rechercheurs gingen vervolgens met Vishal naar huis om een huisonderzoek te verrichten.

De agenten stuitten op nog eens 30 pakken inhoudende vermoedelijk cocaïnepoeder. Deze 30 pakken zijn ook in beslag genomen. Het gewicht van deze 30 pakken zal naderhand worden doorgegeven in een vervolgbericht, meldt de PR van het KPS.

Vishal, die inmiddels in verzekering is gesteld, heeft tot nu toe alleen toegegeven dat hij cocaïne in zijn bezit had en dat hij de cocaïne in het district Nickerie heeft afgehaald.

Het vermoeden bestaat dat Vishal zijn gezin als camouflage gebruikte tijdens zijn drugstransport. De twee gewapende mannen waren vermoedelijk ervan op de hoogte dat hij cocaïne in zijn voertuig vervoerde die zij vermoedelijk van hem wilden afpakken.