Surinaamse mannen moeten leren hun handen thuis te houden

GFC NIEUWSREDACTIE- Surinaamse mannen moeten aangeleerd worden om hun handen thuis te houden en te kiezen voor dialoog in plaats van fysiek of geestelijk geweld.

Er lijkt in ons land een toename te zijn van het aantal mishandelingsgevallen binnen de relationele sfeer. De aanleiding voor deze conflicten is in de meeste gevallen ontrouw binnen de romance of het vermoeden bedrogen te worden of zijn door een van de partners.

Een reden voor deze groei zou mogelijk te maken hebben met de komst van sociale media. Verschillende platforms maken het voor vrouwen veel gemakkelijker om in het geheim contacten te onderhouden met andere mannen. Dit kan zorgen voor veel onenigheid.

Dat staat in een bericht van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC).

Het KSVC ziet een taak weggelegd voor de overheid. Die zou onder meer via het openbaar onderwijs veel meer aandacht kunnen besteden aan het thema huiselijk geweld. Ook moeten er voorlichtingscampagnes op poten worden gezet.

“Jongemannen moeten bovendien al vroeg aangeleerd worden dat het mishandelen van vrouwen niet acceptabel is. Er zou in dit kader al op de middelbare scholen of eerder ruime aandacht gegeven kunnen worden aan dit vraagstuk”, aldus het VrouwenCollectief.

Overige berichten