fbpx

Mannen moeten er rekening mee houden dat hun vrouw altijd een back-up heeft, oordeelt relatiedeskundige

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Voor veel mannen komt een relatiebreuk hard aan en zien ze die meestal niet aankomen. Vaak spoken er zelf zeer duistere gedachten in hun hoofd.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat ze psychisch veel harder worden getroffen indien hun relatie een slechte wending neemt of wordt beëindigd.

Het voornaamste is dat bij mannen, hun partner vaak de primaire en enige bron van intimiteit is. In tegenstelling tot vrouwen die meer kans hebben op hechte relaties met familie en vrienden.

Een man heeft er derhalve baat bij om zich op emotioneel vlak te beschermen en zich erin te berusten dat hij waarschijnlijk niet de enige lover is in haar leven.

Casanova, de Haagse vrouwenkenner en relatiedeskundige zegt dat zondag aan GFC Nieuws.

OOK INTERESSANT
'Bangerik' wil extreem pijnlijke wortelkanaalbehandeling bij tandarts zonder verdoving

Hij beweert dat het in het DNA van het vrouwelijk geslacht zit ingeprent om altijd over een back-up te beschikken. Dit ter overleving van haar nakomelingen en zichzelf.

“Indien zij haar man verliest, was het historisch gezien zo dat ze zonder middelen en verzorger kwam te zitten.”

De relatie-expert zegt dat het brein niet op het moderne leven is aangepast en dit gedrag alsnog wordt voortgezet, ondanks vrouwen tegenwoordig zelf hun boontjes doppen.

“Bereid je daarom mentaal voor op elke situatie. Vandaag verklaart zij je de liefde, en morgen pakt ze haar biezen en zie je haar nooit meer. Ze hebben tenslotte veel meer opties dan jij, of elke andere kerel dan ook”, oppert Casanova tot slot.