fbpx

Mannen moeten eerlijk vertellen waarom zij hun zwangere vrouwen zo vaak ontrouw zijn

INGEZONDEN- Toen er een poos geleden veel ophef ontstond over het vreemdgaan van de populaire zanger Waylon, terwijl zijn vrouw zwanger was, heb ik vaker gesprekken hierover gevoerd met mijn vrienden.

Het valt mij tijdens deze conversaties tussen ons mannen onderling op dat er veel verborgen wordt gehouden voor vrouwen.

Om het cru uit te drukken: veel heren zijn heel erg hypocriet en maken er een vaste gewoonte van om een andere voorstelling van zaken te geven wanneer het gaat om hun echte gevoelens.

Geen van mijn kennissen met wie ik heb gesproken is in staat om eerlijk aan hun geliefde te vertellen dat ze zich seksueel helemaal niet of veel minder aangetrokken tot hen voelen in de periode waarin ze in verwachting zijn van een kind.

Dat is dan ook de reden dat veel van hen in de zwangerschapsperiode van hun vriendin of vrouw, en ook de maanden en zelfs jaren daarna, hun bevrediging bij andere vrouwen gaan zoeken.

Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein percentage heren nog interesse heeft om naar bed te gaan met een vrouw die in verwachting is van een kind.

BEKIJK OOK
Buitenvrouwen van Surinaamse politici die plotsklaps in peperdure auto's rijden roepen vraagtekens op

Volgens een studie is er bij aanstaande vaders ook een scherpe daling te merken van het mannelijk hormoon testosteron. En het is juist dit hormoon dat sterk geassocieerd is met de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdrift.

Waarschijnlijk verspreiden zwangeren bepaalde feromonen die verantwoordelijk zijn voor de hormonale veranderingen van hun man of vriend. Het is vermoedelijk dus een natuurlijk proces dat mannen interesse verliezen in vrouwen die een baby verwachten.

Hoe het ook mag zijn, het zou voor de relatie heel erg nuttig zijn indien mannen opener zijn over hun gevoelens en dit probleem bespreekbaar maken.

9 maanden of veel langer geen geslachtsgemeenschap hebben met een vrouw is voor de meeste gezonde mannen niet haalbaar.

Het is daarom niet verwonderlijk dat ze hun satisfactie bij anderen gaan zoeken, ondanks dit niet goed te praten is

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud