‘Mannen kijken naar jullie billen – dat is uitbuiting!’

Een deel van het (vrouwelijke) publiek stoort zich aan de outfit van de Argentijnse handbalsters op de Youth Olympics, maar de speelsters snappen de ophef niet: “Rustig meisjes, wij hebben zelf voor deze kleding gekozen!”

Manlijke spelers mogen een loszittende short aan met een tanktop erboven. Volgens de officiële regels van de Internationale Handbalfederatie moeten “Vrouwelijke atleten … bikinibroekjes dragen die in overeenstemming zijn met de bijgevoegde afbeelding.”

De broekjes moeten “nauw aansluiten en in een opwaartse hoek naar de bovenkant van het been snijden. De breedte van de zijkant moet maximaal 10 cm zijn,” schrijft de IHF voor.

Dat is uitbuiting, vindt een mevrouw op Twitter: “Ik wil alleen maar duidelijk maken dat mannen naar hun billen kijken,” schrijft zij verbolgen.

Sommige fans spraken hun teleurstelling uit op sociale media over de IHF-regels, en beweerden dat de organisatie onrechtvaardige verschillen in dresscode tussen mannen en vrouwen toepaste.

Zij klaagden dat de spelers ‘bijna naakt’ moesten optreden om te voldoen aan de voorschriften van de IHF, terwijl voor mannen meer ingetogen kledingvoorschriften gelden.

Anderen zagen het probleem niet: “OMG beach handbal. Ik word gek! Ik verklaar me tot fan van strandhandbal,” juichte een andere twitteraar.

Foto: Twitter