fbpx
Mannen in Delhi die studente in bus verkrachtten en vermoordden na 8 jaar geëxecuteerd

GFC NIEUWS- In India zijn vier mannen geëxecuteerd voor de brutale groepsverkrachting van een jonge vrouw in de Indiase hoofdstad New Delhi in 2012.

De mannen werden verhangen in de Tihar-gevangenis in Delhi, bevestigde een gevangenismedewerker. Een beul voerde de executies uit nadat de rechtbanken donderdagavond de laatste pleidooien van de advocaten van de veroordeelden hadden afgewezen.

“Onze dochter heeft eindelijk gerechtigheid gekregen. Ik dank de rechterlijke macht, de regering”, zei de moeder van het slachtoffer van verkrachting, Asha Devi, buiten aan de gevangenis, waar een grote menigte bijeenkwam. Ze juichten toen het nieuws over de ophanging werd bevestigd.

De 23-jarige studente geneeskunde werd op 16 december 2012 verkracht in een rijdende bus in de Indiase hoofdstad en raakte daarbij zwaargewond. De feiten leidden tot massale protesten in het land en daarbuiten. De vrouw stierf bijna twee weken later in een ziekenhuis in Singapore.

De vier mannen – Mukesh Singh, Akshay Thakur, Vinay Sharma en Pawan Gupta – werden schuldig bevonden en ter dood veroordeeld door een rechter in 2013. Dit werd bevestigd door hogere rechtbanken.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.