fbpx
“Mannen hebben meer last van selectief gehoor dan vrouwen”

GFC NIEUWS- Wij herkennen het allemaal wel, je vriendin wil dat je het vuilnis buitenzet of dat de zus van de zwager van haar vriendin voor de derde keer binnen een week hetzelfde heeft gegeten, kortom gesprekken waar je totaal geen zin in hebt. Dan doen je meestal net of je het niet hoort.

Een Brits gehoorbedrijf heeft hier nu onderzoek naar uit laten voeren en de cijfers zijn opmerkelijk. Bijna driekwart van de 2.000 onderzochte Britten gelooft dat hun partner een selectief gehoor heeft. Vooral mannen lijken last te hebben van dit kwaaltje.

Driekwart van de vrouwen gelooft dat hun partner enkel luistert naar wat hij wil horen. Meer dan de helft zegt dat de tactiek van het negeren van een vraag de voornaamste oorzaak is van ruzies. 83% meent dat hun partner een prima gehoor heeft en dat ze kunnen kiezen naar waar ze wel of niet naar luisteren.

Veel vrouwen testen hun geliefde door te vragen te herhalen, die ze net hebben gesteld om te ontdekken of ze wel echt luisterden.

70% van de vrouwen geeft toe deze tactiek toe te passen aangezien ze geloven dat mannen simpelweg doen alsof ze iets niet gehoord hebben.

De meeste zeggen dat dit probleem verergert met het ouder worden, slechts een derde meent dat dit een symptoom van gehoorverlies is.

Volgens het onderzoek luister een man gemiddeld 388 per jaar niet. Overigens zijn vrouwen ook niet heilig, zij horen het 339 keer per jaar niet.

Het onderzoek dat gesponsord is door gehoorapparatenverkoper Scrivens claimt ook dat het kan komen door gehoorverlies.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…