“Mannen hebben meer last van selectief gehoor dan vrouwen”

GFC NIEUWS- Wij herkennen het allemaal wel, je vriendin wil dat je het vuilnis buitenzet of dat de zus van de zwager van haar vriendin voor de derde keer binnen een week hetzelfde heeft gegeten, kortom gesprekken waar je totaal geen zin in hebt. Dan doen je meestal net of je het niet hoort.

Een Brits gehoorbedrijf heeft hier nu onderzoek naar uit laten voeren en de cijfers zijn opmerkelijk. Bijna driekwart van de 2.000 onderzochte Britten gelooft dat hun partner een selectief gehoor heeft. Vooral mannen lijken last te hebben van dit kwaaltje.

Driekwart van de vrouwen gelooft dat hun partner enkel luistert naar wat hij wil horen. Meer dan de helft zegt dat de tactiek van het negeren van een vraag de voornaamste oorzaak is van ruzies. 83% meent dat hun partner een prima gehoor heeft en dat ze kunnen kiezen naar waar ze wel of niet naar luisteren.

Veel vrouwen testen hun geliefde door te vragen te herhalen, die ze net hebben gesteld om te ontdekken of ze wel echt luisterden.

70% van de vrouwen geeft toe deze tactiek toe te passen aangezien ze geloven dat mannen simpelweg doen alsof ze iets niet gehoord hebben.

De meeste zeggen dat dit probleem verergert met het ouder worden, slechts een derde meent dat dit een symptoom van gehoorverlies is.

Volgens het onderzoek luister een man gemiddeld 388 per jaar niet. Overigens zijn vrouwen ook niet heilig, zij horen het 339 keer per jaar niet.

Het onderzoek dat gesponsord is door gehoorapparatenverkoper Scrivens claimt ook dat het kan komen door gehoorverlies.

Overige berichten