fbpx

Mannen die veel ejaculeren hebben minder kans op kanker

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– Mannen die vanaf hun jongere jaren vaker hebben geëjaculeerd lopen minder risico op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Het idee dat bij sommigen leeft dat het voor mannen ongezond is om vaker de liefde te bedrijven en orgasmes te hebben wordt niet bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Integendeel!

Dat benadrukt de bekende Amerikaanse uroloog Rena Malik deze week. Malik is een expert in de bekkengeneeskunde en reconstructieve chirurgie en werd uitgeroepen tot Top Urologie en Urogynecology Doctor in Baltimore Magazine voor 2019.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Voormalige escort onthult dat advocaten en artsen geweldig zijn in bed

Ze verwijst in dit kader naar een uitgebreid en langdurig onderzoek van de European Association of Urology dat in het jaar 2016 is gepubliceerd.

BEKIJK OOK
Wonderen bestaan echt, zegt zeer hoog aangeschreven Amerikaanse intensive care specialist

Daarbij zijn bijna 32.000 mannen gevolgd. Volgens de wetenschappers is de kans op het ontstaan van prostaatkanker kleiner bij mannen die vaker ejaculeren.

“We evaluated whether ejaculation frequency throughout adulthood is related to prostate cancer risk in a large US-based study. We found that men reporting higher compared to lower ejaculatory frequency in adulthood were less likely to be subsequently diagnosed with prostate cancer”, aldus de researchers.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER