fbpx

Mannen die teveel junkfood eten hebben lage spermakwaliteit

GFC NIEUWS- Ongezonde voeding heeft directe invloed op het mannelijke voortplantingssysteem.

Onderzoekers van de Harvard University en de University of Murcia bestudeerden het sperma van 188 mannen tussen de 18 en 22 jaar.

Hieruit bleek dat het eten van transvetten, vooral aanwezig in voorgefabriceerd voedsel, de spermakwaliteit afneemt en zelf het risico op onvruchtbaarheid verhoogt.

Het eetpatroon van de deelnemers werd onderverdeeld in twee categorieën. Het eerste dieet is rijk aan rood vlees, geraffineerde koolhydraten(slecht), snoep en energierijke drankjes. De tweede groep mannen aten voornamelijk vis, fruit, groente en ongeraffineerde koolhydraten.

Het gezonde voedingspatroon, zorgde voor actiever sperma. Beweeglijke zaadcellen zijn veel beter in staat om eicellen te bevruchten. Dit komt de vruchtbaarheid dus ten goede.

Een tweede onderzoek aan de Harvard School of Public Health bij honderd mannen laat zien dat transvetten de kwaliteit van het sperma vermindert. In het sperma van de onderzochte mannen werden meer transvetten aangetroffen en minder zaadcellen. Veel experts adviseren het natuurmiddel TOMBA te gebruiken om de kwaliteit van het sperma, de erectie en het libido te verhogen.