Man die per ongeluk werd verwisseld bij geboorte na 28 jaar herenigd met biologische ouders

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 28-jarige Chinese man met terminale kanker die bij de geboorte per ongeluk werd verwisseld, heeft zijn biologische ouders voor het eerst ontmoet.

Yao Ce, die nog maar enkele maanden te leven heeft, werd bijna drie decennia geleden per ongeluk verwisseld met Guo Wie door medici in het Huaihe Hospital van de Henan University, in de stad Kaifeng, China.

De fout bleef onopgemerkt totdat Yao werd gediagnosticeerd met leverkanker in een laat stadium en het verwoestende nieuws kreeg dat hij naar verwachting niet langer dan drie maanden zou leven, meldden media.

De vrouw waarvan hij dacht dat het zijn biologische moeder was, had geprobeerd een deel van haar lever te doneren om zijn leven te redden, maar kreeg te horen dat ze geen match was.

Nadat ze ontdekte dat ze een onverenigbare donor was, onderging Yao een vaderschapstest met de man waarvan hij dacht dat het zijn biologische vader was en de verwarring werd onthuld.

De twee families hebben elkaar intussen ontmoet nadat ze de waarheid hadden ontdekt en Yao en Guo konden voor het eerst in 28 jaar hun verjaardag samen met hun biologische ouders vieren.

Foto: Asia Wire