fbpx

Mannen blijven steeds langer maagd en geven hoge eisen vrouwen de schuld

GFC LIFESTYLESREDACTIE- Mannen onder de dertig jaar oud hebben binnen tien jaar tijd, drie keer minder kans om intiem te zijn met iemand van het tegenovergestelde geslacht.

Dat blijkt uit groot Amerikaans onderzoek, meerdere enquetes en anekdotes van jonge mannen die voornamelijk online hun bevindingen delen.

1 4 | GFC

Columnist Roy uit Amsterdam deelt het volgende:

“Uit meerdere studies blijkt ook dat minder dan 40% van de mannen zich voortplant, tegenover bijna alle vrouwen. Dit houdt in dat de meeste heren als onwaardig worden geacht en dat dames uitsluitend gaan voor mannen uit de ‘eerste klas’, die beschikken over een hoge opleiding, goed uiterlijk, status, een mooie lengte en veel geld.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen zullen steeds vaker eenzaam zijn en alleen sterven als ze hun gedrag niet veranderen, zeggen datingcoaches

De bekende datingcoach Myron Gains uit Miami geeft tijdens een podcast aan dat dames tegenwoordig met name dankzij sociale media enorm veel opties hebben, waardoor de ‘gemiddelde man’ bijna onzichtbaar zou worden.

Volgens hem zou dat een reden kunnen zijn die de stijging van het aantal ‘eenzame mannen’ verklaart.

BEKIJK OOK
Liefdeskoppel op bijna het zelfde tijdstip geboren, 15.03 uur: 'wij zijn soulmates'

‘Dames zien sociale media als een platform om zichzelf aan de wereld te tonen en welgestelde mannen aan de haak te slaan’, vertelt hij. Deze platforms zouden een verlengstuk zijn van datingapps als Tinder.

Data van datingapps toont aan dat uit honderd mannen, maar één man wordt geliked. En van die 1%, gaan vrouwen op date met maar één man uit die honderd.

Tot slot zou de toename in vrouwenwelvaart ervoor zorgen dat een grote groep mannen wordt buitengesloten.

Volgens experts heeft het geslacht van nature ingebakken in hun DNA dat ze mannen onder hun stand en financieel- educatie niveau onaantrekkelijk vindt.

Dit kan opnieuw een probleem vormen omdat in Nederland en veel andere landen, meer vrouwen dan mannen van een hogeschool of universiteit afstuderen.

De NOS schreef in oktober dat volgens cijfers van het CBS, voornamelijk alleenstaande mannen minder werken en vaker van een uitkering leven.

foto ter illustratie