Mangroveproject van Naipal ontvangt weer ondersteuning van Lions

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central heeft deze week weer een bijdrage geleverd aan het Mangroveproject van de Anton de Kom Universiteit van Suriname dat door professor Sewnath Naipal wordt uitgevoerd.
Vanwege de dringende vraag naar hout en bamboe heeft de organisatie het project van de week ondersteund met ruim 900 meters hout .
Met dit hout zal onder andere de plaatselijke Mangrove Nursery worden gerenoveerd en zal ook de voortgang plaatsvinden van de bouw van steigers via welke de dagelijkse werkzaamheden van het project worden uitgevoerd. Daarnaast zal eveneens de bouw van trapping units in de plaatselijke modderbank plaatsvinden.
Volgens Naipal zorgt de oceaan tot eind februari 2020 voor enorm veel landaanwinst. Door het bouwen van sediment trapping units in de modderbank wordt de aangespoelde modder ( bij vloed stand) tegengehouden om terug te stromen in zee (bij eb stand). De aangespoelde delen zijn erg vruchtbaar voor diverse economische doeleinden.
Vanaf maart 2020 zal het seizoen omslaan waardoor de zee de kracht zal hebben voor het creëren van een happenkust, alle aangespoelde modder wordt dan meegenomen door het krachtige zeewater. Het streven van Naipal is daarom om voor eind februari zoveel als mogelijk de technische voorzieningen in place te hebben.
Volgens de president van Lions club Paramaribo Central, Glenn Tewari, komt dit project het hele Weg naar Zeegebied ten goede.

Overige berichten