fbpx

Man zet zijn eigen gruwelijke executie in scene om te bewijzen dat echtgenoot hem wil vermoorden

GFC NIEUWS- Toen Maria ‘Lulu’ Sosa een foto van haar ‘vermoorde’ man zag in een graf met een schotwond in zijn hoofd, begon ze te lachen.

Roman en Maria Sosa leken op een perfect stel. Het koppel trad in 2010 in het huwelijk na elkaar in 2007 te hebben ontmoet in een salsaclub.

Roman en persoonlijke trainer Maria hielden beiden van fitness.

Hij zegt: “Niets was te veel voor Lulu die een persoonlijke trainer was. Ze gaf me manicuren, pedicuren en voetmassages. Het was paradijs op aarde en vele van mijn vrienden waren jaloers op ons.”

Het koppel opende na haar huwelijk een gym in Houston, Texas (VS), maar tegen 2015 verkeerden ze in financiële problemen en ging het heel slecht met hun relatie.

Hij hoopte dat ze er doorheen zouden komen – ze hadden overigens drie kinderen- maar plotseling zei Maria dat ze wilde scheiden.

Gedwongen om te wonen in hetzelfde huis, vanwege geldgebrek, probeerde Roman er het beste van te maken – totdat hij een telefoongesprek kreeg dat hem deed sidderen.

Een bokser die eerder werd getraind door Roman belde hem op en zei dat zijn vrouw hem had ingehuurd als huurmoordenaar. Maria had hem ongeveer US$ 1875 betaald om Roman te vermoorden.

BEKIJK OOK
Surinaamse samenleving overgeleverd aan grillen criminelen

Echter wist Maria niet dat de zogenaamde huurmoordenaar Gustavo een vriend was van haar man.

Roman en Gustavo hebben toen een plan bedacht om het moment stiekem te laten filmen wanneer de vrouw hem het geld zou aanbieden. Ook de conversatie moest worden vastgelegd en zou het bewijs worden overhandigd aan de politie.

Maar het bewijs was niet voldoende om de vrouw te veroordelen, dus moest Roman op instructie van de politie in een ondiep graf poseren als een lijk met een schotwond in zijn hoofd. Een foto zou worden overhandigd door een geheime politieagent aan de vrouw.

Toen Maria de foto zag, kon ze haar emoties niet verbergen en begon te lachen. Vervolgens vroeg ze aan de geheime politieagent als haar man echt dood was.

Ze werd gearresteerd en veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Roman heeft een boek geschreven over zijn ervaring en spreekt in het openbaar om andere slachtoffers van huiselijk geweld te helpen.