fbpx

Man vult verkeerde bankcode in en verliest ruim US$ 254.000 erfenis aan persoon die weigert het terug te geven

GFC NIEUWS- Een seniorenburger met een beperking verloor zijn £193,000 ( ruim US$ 254.000) erfenis aan een andere klant, nadat hij per vergissing een onjuiste bankcode invulde,
Peter Teich, 74, uit Engeland zou het bedrag ontvangen na de dood van zijn 100-jarige vader.

Hij zegt dat hij zijn juiste naam, adres en accountnummer doorspeelde, maar gaf een verkeerde bankcode.

Enkele uren nadat hij het geld moest ontvangen, besefte hij dat iets totaal verkeerd was gegaan, toen zijn zus haar deel van het geld wel ontving van de bankinstelling Barclays.

Hij nam contact op met de bank die in eerste instantie zei dat het geld teruggeven zou worden, echter ontving hij daags een brief van de bank waarin stond dat de ‘andere klant’ het bedrag niet wilde teruggeven. De bank haalde aan dat die niet in staat was om de persoon de opdracht te geven om het geld terug te geven, omdat de fout zelf doot Teich is gemaakt.

BEKIJK OOK
Financiën voert onderhandelingen voor verdere verzachting effecten crisis

De gepensioneerde man was genoodzaakt om een advocaat in te huren om achter zijn geld aan te gaan.

Hij moest £12,000 (US$ 15.759,30) betalen aan de advocaat en bijkomstige kosten en daarna £34,000 (US$ 44.651,35) om te voorkomen dat de andere persoon zijn geld verder gebruikte.

De rechter droeg de andere klant uiteindelijk op om het geld terug te betalen.

Vervolgens vroeg de benadeelde aan de bank om de advocaatkosten te betalen, maar de bank weigerde.

Teich ging met zijn verhaal naar de media, waarna de bank besloot om de gemaakte kosten te betalen en een compensatie te geven van £750 ( US$ 984,95).