fbpx
Man verbrandt US$ 1 miljoen omdat hij het geld weg wil houden van ex-vrouw

GFC NIEUWS- Een Canadese man heeft schijnbaar geen greintje liefde meer over voor zijn ex-vrouw, want hij verbrandde US$ 1 miljoen om te zorgen dat het geld zeker niet naar haar zou kunnen gaan.

De 55-jarige zakenman en ex-kandidaat burgemeester voor de stad Ottowa, Bruce McConville, moest voor de rechtbank verschijnen vanwege de achterstallige betaling van partner- en alimentatiegeld.

Hij verklaarde aan de rechter dat hij enkele van de huizen in zijn bezit had verkocht, het verkregen geld had afgehaald en het vervolgens in twee keer had verbrand.

Rechter van het hooggerechtshof, Kevin Phillips, zei de daad “moreel verwerpelijk” te vinden en veroordeelde McConville tot 30 dagen cel vanwege de wanbetaling van US$ 300.000 dollar aan partner- en alimentatiegeld.

McConville zou bovendien geld van zijn bedrijf verdoezeld hebben opdat de rechtbank niet kon uitmaken hoeveel geld hij zijn ex-vrouw exact verschuldigd was. De rechter geloofde niet dat hij het geld zou hebben verbrand en eiste de waarheid over waar het zich bevond.

De zakenman verklaarde dat hij de bonnetjes van de bankautomaat – waar hij het geld in 25 keer en van 6 verschillende bankrekeningen afhaalde – nog wel zou hebben, maar het geld niet meer.

Bovenop de celstraf moet McConville zijn ex nog eens 2.000 dollar per dag betalen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.