Man verbrandt US$ 1 miljoen omdat hij het geld weg wil houden van ex-vrouw

GFC NIEUWS- Een Canadese man heeft schijnbaar geen greintje liefde meer over voor zijn ex-vrouw, want hij verbrandde US$ 1 miljoen om te zorgen dat het geld zeker niet naar haar zou kunnen gaan.
De 55-jarige zakenman en ex-kandidaat burgemeester voor de stad Ottowa, Bruce McConville, moest voor de rechtbank verschijnen vanwege de achterstallige betaling van partner- en alimentatiegeld.
Hij verklaarde aan de rechter dat hij enkele van de huizen in zijn bezit had verkocht, het verkregen geld had afgehaald en het vervolgens in twee keer had verbrand.
Rechter van het hooggerechtshof, Kevin Phillips, zei de daad “moreel verwerpelijk” te vinden en veroordeelde McConville tot 30 dagen cel vanwege de wanbetaling van US$ 300.000 dollar aan partner- en alimentatiegeld.
McConville zou bovendien geld van zijn bedrijf verdoezeld hebben opdat de rechtbank niet kon uitmaken hoeveel geld hij zijn ex-vrouw exact verschuldigd was. De rechter geloofde niet dat hij het geld zou hebben verbrand en eiste de waarheid over waar het zich bevond.
De zakenman verklaarde dat hij de bonnetjes van de bankautomaat – waar hij het geld in 25 keer en van 6 verschillende bankrekeningen afhaalde – nog wel zou hebben, maar het geld niet meer.
Bovenop de celstraf moet McConville zijn ex nog eens 2.000 dollar per dag betalen.