fbpx
Man verandert zijn naam in Nul (0)

GFC NIEUWS- De 24-jarige Raven Felix Nul (0) uit de VS wordt nergens in een computersysteem herkend als persoon en zegt hierdoor al ruim drie jaar gratis in verschillende hotels te hebben geslapen.
Ook huurde hij gratis auto’s en ging hij gratis naar de tandarts.

De man is zelf IT-manager en vertelde op Reddit: “Ik heb al veel gratis spullen gekregen door een code die een error geeft doordat de achternaam ‘niet leeg gelaten kan worden.” Als bijvoorbeeld een baliemedewerker problemen heeft met het invullen van zijn naam, dreigt hij dat hij hen aanklaagt voor discriminatie. Door dat dreigement laten ze het meestal maar of zeggen ze er later op terug te komen en vergeten ze het.

“Mensen zijn zo bang voor een slechte naam tegenwoordig. Ik zou ze nooit echt aanklagen voor zoiets. Ja, ik weet dat ik een klootzak ben, maar als iemand zegt dat het niet lukt, zelfs nadat ik heb gedreigd met een aanklacht zou ik ze waarschijnlijk feliciteren en vertellen hoeveel mensen ik hiermee al in de maling heb genomen. Daarna zou ik ze een fijne dag wensen en misschien zelfs een biertje aanbieden.”

Toch zegt de man dat hij zijn naam niet echt heeft veranderd met als doel gratis dingen te verkrijgen. Hij zou dit hebben gedaan, omdat hij geen connectie meer heeft met zijn familie. Door zijn naam te veranderen in nul laat hij dit goed zien, vindt hij.

De naam heeft namelijk niet alleen maar positieve bijeffecten, het is voor de man ook heel moeilijk om bijvoorbeeld een bankrekening te openen. ‘Nul’ betekent in computertaal nu eenmaal gewoon ‘niks’, waardoor er ook geen data kan worden opgeslagen op zijn accounts.

Hoelang hij dit volhoudt, zal nog blijken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…