fbpx

Man verandert zijn naam in Nul (0)

GFC NIEUWS- De 24-jarige Raven Felix Nul (0) uit de VS wordt nergens in een computersysteem herkend als persoon en zegt hierdoor al ruim drie jaar gratis in verschillende hotels te hebben geslapen.
Ook huurde hij gratis auto’s en ging hij gratis naar de tandarts.
De man is zelf IT-manager en vertelde op Reddit: “Ik heb al veel gratis spullen gekregen door een code die een error geeft doordat de achternaam ‘niet leeg gelaten kan worden.” Als bijvoorbeeld een baliemedewerker problemen heeft met het invullen van zijn naam, dreigt hij dat hij hen aanklaagt voor discriminatie. Door dat dreigement laten ze het meestal maar of zeggen ze er later op terug te komen en vergeten ze het.
“Mensen zijn zo bang voor een slechte naam tegenwoordig. Ik zou ze nooit echt aanklagen voor zoiets. Ja, ik weet dat ik een klootzak ben, maar als iemand zegt dat het niet lukt, zelfs nadat ik heb gedreigd met een aanklacht zou ik ze waarschijnlijk feliciteren en vertellen hoeveel mensen ik hiermee al in de maling heb genomen. Daarna zou ik ze een fijne dag wensen en misschien zelfs een biertje aanbieden.”
Toch zegt de man dat hij zijn naam niet echt heeft veranderd met als doel gratis dingen te verkrijgen. Hij zou dit hebben gedaan, omdat hij geen connectie meer heeft met zijn familie. Door zijn naam te veranderen in nul laat hij dit goed zien, vindt hij.
De naam heeft namelijk niet alleen maar positieve bijeffecten, het is voor de man ook heel moeilijk om bijvoorbeeld een bankrekening te openen. ‘Nul’ betekent in computertaal nu eenmaal gewoon ‘niks’, waardoor er ook geen data kan worden opgeslagen op zijn accounts.
Hoelang hij dit volhoudt, zal nog blijken.

BEKIJK OOK
Negen focuspunten Nationaal herstelplan gezondheidszorg 2022-2025