fbpx

Man uit rijdende auto geduwd, twee verdachten aangehouden

De politie van het ressort Groningen heeft op vrijdag 1 maart na een algemene oproep van de Command Center Faizel N. en Mohamedsavie J., die in een pick-up waren te Monkshoop, aangehouden.

De politie van het ressort Kwatta werd gemeld dat een man die vermoedelijk gegijzeld was, ter hoogte van de Noordpolderdam uit een rijdend voertuig was geduwd en dat de bestuurder met hoge snelheid richting Groningen reed.

De politie deed de locatie aan en trof de 56-jarige Lesley V. aan die klaagde van pijn over zijn gehele lichaam. Hij werd met de ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis.

Een getuige verklaarde aan de politie wat hij had waargenomen. De getuige toonde de wetsdienaren verder een foto die hij had gemaakt van de pick-up waarin Lesley en de twee andere mannen zich bevonden.

De pick-up werd door de politie van het ressort Groningen gesignaleerd en tot stoppen gesommeerd. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden direct aangehouden en overgedragen aan de politie van Kwatta.

Volgens verklaring van beide verdachten verschafte Lesley hun informatie over een man die een tas, een bos sleutels en een vuistvuurwapen uit het voertuig van Faizel had gestolen.

BEKIJK OOK
Beach cleanup om mensen bewust te maken van belang oceanen vrij te houden van zwerfvuil

De informatieverschaffer zou de twee mannen brengen naar het adres van de dief om de gestolen goederen terug te kunnen krijgen. Als beloning gaf het tweetal SRD 300 aan Lesley.

Samen en op aanwijzing van Lesley werden verschillende adressen aangedaan, zonder het gewenste resultaat. Faizel en Mohamedsavie vonden dat zij door Lesley in de maling waren genomen.

Verder verklaarden de twee verdachten, dat zij op een bepaald moment besloten om het voertuig te stoppen om Lesley de gelegenheid te geven uit te stappen. Hij weigerde uit te stappen waarna zij hem vastpakten en uit het voertuig verwijderden.

Tijdens een onderzoek in de woning van de verdachte Faizel trof de politie het vuistvuurwapen met een geldige machtiging aan.

Lesley die bij proces-verbaal verhoord moest worden, werd op de afdeling SEH opgezocht, echter had hij de plaats al verlaten.

De politie ging vervolgens naar het door hem opgegeven woonadres, maar hij werd niet thuis aangetroffen.

Faizel en Mohamedsavie zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.