fbpx

Man steelt auto ondernemer en eist US$ 2000 voordat hij die terug geeft

GFC NIEUWS- De 32-jarige G.B. is door de recherche van regio Oost voor diefstal en afpersing in verzekering gesteld.
Een ondernemer deed aangifte bij de recherche van regio Oost tegen G.B. Volgens de verklaring van de ondernemer reed hij in de nacht van 15 op 16 november in zijn auto met twee arbeiders over de weg naar Langatabbetje. Op een bepaald moment kwam het voertuig vast te zitten in de modderpoel. Hij liet één van zijn arbeiders achter om op de auto te letten en ging met de andere op zoek naar hulp.
Na enige tijd werd de ondernemer door de arbeider – die op het voertuig moest letten – gebeld dat een man met geweld hem de autosleutel afhandig had gemaakt. Uit vrees dat het om dieven ging, rende de arbeider weg om een veilig onderkomen te zoeken.
Toen de aangever terugkeerde naar de plek waar de auto vastzat, trof hij niemand aan. De auto was inmiddels door vermoedelijk de man weggenomen. Aangezien hij bekend is met dat gebied, ging hij met zijn arbeiders op zoek naar zijn auto en vond het voertuig in hetzelfde gebied.
Het voertuig bleek in het bezit te zijn van G.B., die weigerde de auto terug te geven. Hij hield de ondernemer voor dat hij slechts hierover kon beschikken, indien hij hem een bedrag van US$ 2.000 betaalde.
De politieambtenaren deden het gebied aan en troffen zowel de verdachte G.B. als de auto aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd voorgeleid. G.B. heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit.

BEKIJK OOK
Man die 17-jarige zoon doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde had psychische problemen